WheelzAhead TRACK 4.0

De Wheelzahead rollator Track is een praktische dubbel opvouwbare rollator. Dit model is dus extra compact te krijgen door zijn dubbele opvouwbaarheid. Daarnaast wordt de Track helemaal compleet geleverd met o.a. een tas, mandje, rugsteun, dienblad en transport tas.

  • Dubbel opvouwbaar
  • Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg
  • In hoogte verstelbaar: 80,5 cm – tot 93,5 cm
  • Gewicht: 7,4 kg
  • 5 jaar garantie

 269,00

Beste deal op: thuiszorgwinkelxl.nlthuiszorgwinkelxl.nl
Bestel bij partner
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst geüpdatet op

Beschrijving

Stabiliteit en materialen


De Wheelzahead Track 4.0 is voorzien van een sterk kruisframe waardoor de Track rollator in de breedte kan worden ingeklapt. Er is aluminium gebruikt voor de buizen van de rollator, de overige onderdelen zijn van hard kunststof, wat hem erg duurzaam maakt. De Track rollator heeft een gewicht van 7.4 kilogram (met tas) en is door zijn constructie zeer stabiel. Het frame is zeer sterk, waardoor u zonder problemen even uit kunt rusten op de rollator. Ook dan voelt de Track rollator zeker en stabiel aan. Achterover leunen wanneer u plaatsneemt op het zitje is ook geen probleem, door de bijgeleverde ruggensteun.

Ergonomisch gevormde handvatten


Deze rollator heeft ergonomisch gevormde duwhandvatten, die wel iets anders gevormd dan de meeste rollators. De duwhandvatten zijn iets breder en van prettig zacht materiaal gemaak dan de handvatten van de meeste rollators. Ze verdelen goed de druk over de hele handpalm, waardoor ze comfortabel aanvoelen en u niet op één punt steunt. Wanneer u even wilt gaan zitten op de rollator voelen de handvatten als comfortabele steunpunten voor uw armen. Aan de achterkant van de duwhandvatten zijn ook reflectors verwerkt, zodat u ook bij minder licht goed gezien kunt worden door andere verkeersdeelnemers.

Remmen


De remmen van deze rollator zijn eenvoudig en werken direct. Het remmechanisme heeft de volgende eenvoudig werking: wanneer de remhendel naar boven wordt geknepen met de hand, wordt er een remblokje tegen het wiel aangedrukt. Naast dit normale remmen kan de Track ook op een parkeerstand worden gezet. Hiervoor moeten de remhendels naar beneden worden gedrukt en zo staat de rollator vast. Zo kunt u veilig op de rollator gaan zitten, zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij wegrolt.
Het unieke aan deze rollator wat betreft de remkabels, is dat ze zijn weggewerkt in het frame. Op deze manier kunnen ze nooit ergens achter blijven haken of u in de weg zitten.

Transporteren van de WheelzAhead rollator


Deze WheelzAhead rollator staat erom bekend dat hij de ideale reispartner is, doordat hij heel snel en makkelijk compact kan worden ingeklapt. Vooral de manier van inklappen is erg gebruiksvriendelijk en speciaal aan deze rollator. In vergelijking met andere reis rollators hoeven er bij de track 4.0. rollator geen schroeven of bouten los te worden gemaakt om hem zo compact mogelijk op te vouwen.

Door middel van een speciaal ontworpen draaisysteem, kan de onderste buis in een handomdraai helemaal tegen het frame worden aan gevouwen. Na de reis is het natuurlijk ook fijn dat u een gebruikte rollator met vieze wielen niet los in uw auto hoeft te leggen.

In- en uitklappen

Het transporteren wordt geen enkel probleem met deze rollator, omdat hij kan worden vergrendeld in zijn ingeklapte stand.
Wanneer hij is ingeklapt zijn de afmetingen slechts 38 x 23 x 88 cm (L x B x H).

Wanneer u niet op reis gaat kan de 4.0 ook nog enkel worden opgeklapt. Hij is dan niet zo compact als wanneer u hem dubbel opklapt, maar u hoeft slechts één simpele beweging te maken. Door het zitje omhoog te trekken klapt u de rollator in de breedte in. Vergrendeling van de rollator in deze stand is ook mogelijk zodat u zonder problemen de rollator makkelijk in huis op kunt bergen.

In hoogte verstellen


De duwhandvatten kunnen gemakkelijk in hoogte worden versteld (verschil tussen de hoogste en laagste stand is 13 cm). Het verstellen van de handvatten doet u door aan de zijkant van het frame een hendeltje open te zetten. Vervolgens kunt u stapsgewijs de hoogte van de duwhandvatten aanpassen. Er zitten nummers op de buizen, zodat u na het in- en uitklappen van uw rollator altijd de handvatten weer op de juiste stand kunt zetten.

De wielen

De voorwielen van de Track 4.0. draaien zeer soepel en het frame is mooi rond afgewerkt. Hier zit ook het mechanisme om de rollator dubbel in te klappen.

De banden


De banden van de rollator zijn lekvrije, zachte foam wielen. Ze zijn slijtvast en hebben veel grip op de weg. Foam banden zijn zacht en zorgen ervoor dat de rollator zo min mogelijk trilt. Hiermee kan hij uit de voeten op bijna ieder terrein.
De achterwielen zijn uitgerust met een drempehulp (trapdop), zodat u veilig met twee handen aan het stuur drempels kunt nemen.

Extra informatie

Specificaties: WheelzAhead TRACK 4.0

Gewicht

6.1 tot 8 kg

Kleur

Champagne, Grijs

Merk

WheelzAhead

Prijsgeschiedenis

-
Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart