Walkers

Wilt u dat ook uw bovenlichaam ondersteuning krijgt tijdens het lopen? Dan is een rollator met onderarmschalen misschien wel voor u. Door zijn armschalen hoeft u uw polsen niet meer te belasten en loopt u met een rechte rug. Zo kunt u fijn en rechtop wandelen zonder dat u uw polsen en onderarmen zwaar belast. Voor het beste advies en de laagste prijs koopt u bij uw-rollator!

Er is 1 product.

Actieve filters

Rollator walkers


Dit speciale type rollator is er voor mensen die een voorovergebogen houding (kromme rug) hebben bij het gebruiken van een normale rollator. Als dan de rug recht wordt gehouden kan er te veel belasting op de polsen komen, waardoor ook hier klachten kunnen ontstaan. Deze rollators hebben twee hoge onderarmschalen (ook wel elleboogsteunen genoemd). Deze ondersteunen de onderarmen waardoor heel het bovenlichaam als het ware ondersteund wordt. De rug kan dan makkelijk recht worden gehouden zonder dat de polsen overbelast raken. Ideaal voor mensen met een voorovergebogen houding die dit willen corrigeren zonder pijn. 

Verschillende uitvoeringen

De meeste van dit soort speciale rollators zijn een uitbreiding op een bestaand rollator model. Hierbij worden de duwhandvatten vervangen voor onderarmschalen. Dit ziet u terug bij bijvoorbeeld de Handicare Gemino 30 Walker en de TOPRO Troja Walker. Deze versies zijn gemaakt speciaal voor op de topmodellen van beide merken en hierbij komen vele accessoires, zoals een tas of een ruggensteun. 

Handremmen op de onderarmschalen

De handremmen zitten bij dit soort rollators bevestigd aan de onderarmschalen zodat er veilig geremd kan worden, zonder uit de onderarmschalen te hoeven gaan. Dit maakt de rollator walker wel een iets duurder model dan de normale rollators. 

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password