Waar moet je op letten bij de aanschaf van een scootmobiel?

Bij het kopen van een scootmobiel komt nogal wat kijken, want je wil natuurlijk uiteindelijk het meeste waar voor je geld. In dit artikel vertellen we jou precies waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk de beste keuze maakt die perfect aansluit op jouw wensen.

Waarvoor wil je de scootmobiel gebruiken?

Het kopen van een scootmobiel begint bij een vraag die je jezelf moet stellen. Waarvoor wil jij jouw scootmobiel voornamelijk gaan gebruiken? Is het om boodschappen te doen in de buurt, om er zelfstandig op uit te kunnen trekken in de nabije omgeving, of wil je lange afstanden kunnen maken? Iedereen heeft namelijk een eigen doel om een scootmobiel aan te schaffen en het is belangrijk om dit voor jezelf duidelijk te hebben.

Op deze manier is het makkelijker om het soort scootmobiel te bepalen, want ieder model heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een scootmobiel met 3 wielen is bijvoorbeeld ideaal in kleinere ruimtes, aangezien je beter kunt draaien en manoeuvreren. Ze zijn over het algemeen kleiner qua formaat, wat een voordeel is als je jouw scootmobiel binnen wil gebruiken, denk aan winkels of in ziekenhuizen. Ook als je wat langer bent is een 3 wiel scootmobiel een goede keuze, aangezien deze over wat meer beenruimte beschikken. Wat tevens gebruikt kan worden voor het neerzetten van boodschappen natuurlijk.

Scootmobielen met 4 wielen hebben uiteraard ook een aantal voordelen, en een ervan is dat ze een goede en stabiele wegligging hebben. Als je veel wil rijden op oneffen terrein, bijvoorbeeld in de natuur of het park, dan is een scootmobiel met 4 wielen een logische keuze. Ook kiezen veel mensen voor een model met 4 wielen, als ze houden van een hogere snelheid.

Als het je allemaal een beetje begint te duizelen dan hebben we goed nieuws, want we hebben de top 5 beste scootmobielen van Nederland en België voor jou op een rij gezet. Zo ben je gegarandeerd van een scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding.


Kenmerken van een scootmobiel

Als je een keuze hebt gemaakt voor het soort scootmobiel, zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten bij het maken van de definitieve keuze. Denk aan de grootte van de wielen, waarbij grote wielen zorgen voor meer grip en dus ook meer veiligheid.

Een andere manier om je veiligheid te garanderen is de zogenaamde “wheeliebar”, deze voorkomt het naar achteren kantelen als je met een grote snelheid over een drempel of obstakel rijdt.

Het remsysteem is uiteraard ook een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een scootmobiel, waarbij uit zichzelf remmende scootmobielen iets onveiliger zijn omdat je een deel van de controle kwijt bent. Remmen die zich op ieder wiel bevinden zijn vrijwel de beste keuze, evenals een hydraulische remschijf aan de voorkant. Door te kiezen voor een krachtige variant, heb je zelf weinig kracht nodig in de handen om te remmen.
Tot slot zijn er nog opvouwbare en demontabele scootmobielen, die makkelijk mee te nemen zijn in de auto of de trein.

Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart