Topro Olympos (ATR)

Uw recensie toevoegen

De TOPRO Olympos is een zeer degelijke rollator van het kwaliteitsmerk Topro. De robuuste en zachte wielen maken hem geschikt voor ieder terrein. Eventuele oneffenheden worden door de zachte wielen goed gedempt en opgevangen. Het gewicht is net geen 9 kg, daardoor is de Topro Olympos nog goed te vervoeren.

 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
 • In hoogte verstelbaar: 78,5 cm – 94,5 cm
 • Gewicht: 8,9 kg
 • Zitbreedte: 47 cm
 • Zithoogte: 61 cm
 • 7 jaar garantie

 399,00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk & meer info
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst geüpdatet op

Beschrijving

Topro Olympos: de all-terrain-rollator van dit moment!

De Topro Olympos is een echte alleskunner. De robuuste grote voorwielen maken het een degelijke, stabiele en uiteraard ook veilige rollator. Normale bestrating is geen enkel probleem, maar ook de wat ruwere gebieden, denk aan kinderkopjes of bospaden, zijn geen enkel probleem voor de Topro Olympos. U zou dit model kunnen bestempelen als de SUV onder de rollators. In 2021 heeft de Topro Olympos een update gehad, de officiële benaming is nu Topro Olympos ATR. Waarbij de letters ATR van all-terrain-rollator staan. Technisch is er niet zoveel gewijzigd. De grootste wijziging is de toevoeging van meer kleuren.

Stabiliteit en materialen

Deze Topro Olympos ziet er robuust en degelijk uit. De Topro Olympos is voorzien van een een gecoat aluminium frame met stevige kunststof koppelingen. Het kruisframe zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens het lopen. Dit zorgt ervoor dat ook wanneer u gaat zitten, de Topro Olympos heel stabiel is, voor een optimale veiligheid. Door de grote soft wielen en flexibiliteit van de rollator blijft de stabiliteit gewaarborgd. Dit model is één van de stabielste en sterkste rollators op de markt.

Handvatten van de Topro Olympos

De rollator Topro Olympos heeft twee ergonomisch gevormde duwhandvatten. Deze handvatten geven u een goede grip en liggen heel comfortabel in de hand. Door de vorm wordt de druk over de hele hand verdeeld. Een groot voordeel hiervan is dat u geen pijn krijgt tijdens langdurig gebruik. De handvatten zitten stevig vast op het frame. Aan de achterkant van de handvatten kan eventueel nog een ruggensteun worden vast geklikt.

Het remsysteem van de Topro Olympos

De twee handremmen werken gemakkelijk en direct. Om de rollator tot stilstand te brengen is weinig kracht nodig. De handrem heeft twee opties: door de hendel naar boven te trekken remt u. Dit is eigenlijk hetzelfde idee als bij een fiets. Door de hendel naar beneden te drukken zet u hem op de parkeerstand.

Het remmechanisme van Topro is uniek en zeer stevig. De Topro Olympos remt door een remblok tegen de binnenkant van de velg te drukken. Op de velg zit een anti-slip laag waardoor de remblok nog meer grip heeft tijden het remmen. Dit zorgt ervoor dat de wielen minder snel slijten en de rollator zeer snel en stevig remt. Bij het wiel zit een stootrand dat voorkomt dat u ergens achter blijft steken.
Naast het wiel vindt u een stoephulp. Als u uw voet hier op plaatst kunt u de voorkant van de Olympos gemakkelijk omhoog ”wippen” zodat u grote obstakels zoals bijvoorbeeld een stoepje gemakkelijk en veilig kunt nemen.

Het in- en uitklappen van de Topro Olympos

Het inklappen van de Olympos kan met één hand worden gedaan. U kunt dit heel gemakkelijk doen doen door de lus op het zitje naar boven te trekken. Door middel van zijn eigen gewicht klapt hij dicht. Hierna kan de rollator door middel van een eenvoudige sluitclip worden vergrendeld, zodat hij niet ongewild open kan klappen. Bij het openklappen haalt u de sluitclip los en drukt u de duwhandvatten weer naar de buitenkant. Als laatste zorgt u ervoor dat u de zitting in de vergrendeling klikt zodat de Topro Olympos niet zomaar weer open kan klappen. Doordat hij in de breedte inklapt blijft hij stevig en compact staan en kan hij zelfs rijden in ingeklapte vorm.

In hoogte verstellen

De  duwhandvatten met handremmen zijn eenvoudige in hoogte te verstellen. Het hoogtebereik van de handvatten is 78,5 cm tot 94,5 cm. Door de draaiknop open te draaien kunnen de duwhandvatten stapsgewijs met een aantal gestandaardiseerde lengtes, hoger of lager worden gezet. Wanneer de juiste lengte voor u is bereikt, moet de draaiknop weer dicht worden gedraaid om de handvatten vast te zetten. De duwhandvatten beschikken over een memory functie. Hiermee kan de rollator zo worden ingesteld dat de duwhandvatten na het inklappen meteen terug in de juiste hoogte kunnen worden gezet.

De wielen

De voorwielen zijn bij de Topro Olympos groter dan de achterwielen. De voorwielen hebben een diameter van 22,5 cm en de achterwielen een diameter van 20 cm. De slijtvaste banden zijn zacht, maar zonder lucht, zodat u nooit een lekke band krijgt. Door de grote zachte banden trilt hij bijna niet tijdens het rijden en rijdt hij moeiteloos over elk terrein.
Ondanks zijn grote wielen stuurt hij heel gemakkelijk en nauwkeurig, u merkt dat de wielen meer grip hebben tijdens het sturen dan rollators met hardere banden.

Belangrijkste eigenschappen:

 • Grote en zachte wielen voor veel stabiliteit en comfort
 • Wielen zijn voorzien van profiel
 • Wielen zijn (indien nodig) snel te verwisselen
 • Voorzien van ruime en afsluitbare boodschappentas (max. 15 kg)
 • Anatomisch gevormde handgrepen
 • Eenvoudige hoogteverstelling
 • Voorzien van diverse reflectoren
 • 7 jaar garantie

Extra informatie

Specificaties: Topro Olympos (ATR)

Garantie

7 jaar

Gewicht

8.1 tot 10 kg

Hoogte verstelling handvatten

74.5 cm – 94.5 cm

Kleur

Grijs, Zwart

Materiaal

Aluminium (lichtgewicht)

Maximaal gebruikersgewicht

150 kg

Merk

Topro

Remkabels in het frame

Nee

Wandelstokhouder

Optioneel (meerprijs)

Zithoogte van het zitje

61 cm

Prijsgeschiedenis

-
Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart