Rolstoelen

Rolstoel kopen? Wij zijn dé specialist in rolstoelen!

Bent u opzoek naar een rolstoel? Dan bent u bij Uw-Rollator.nl aan het juiste adres! Wij van Uw-Rollator.nl weten als geen ander dat de aanschaf van een rolstoel een zorgvuldige aankoop is. Wij houden ons aanbod daarom zo breed mogelijk zodat u een rolstoel kan vinden die aan uw specifieke wensen voldoet. Heeft u hulp nodig bij het bestellen van een rolstoel of wilt u één van onze adviseurs spreken? Neem dan contact met ons op via de telefoon: 073-3690304 of email: info@uw-zorgspecialist.nl, direct contact kan ook via onze chatbox.

Er zijn 79 producten.

Actieve filters

Rollz Motion Performance

  • Test Cijfer: 9
  • Garantie: 5 Jaar
  • Gewicht: 10.7 kg
Prijs € 949,00
  • + Gratis thuis uitproberen
  • + Gratis compleet servicepakket
Bekijk product

Op werkdagen voor 17: 00 besteld? Morgen in huis!

Koop hier uw rolstoel in ons ruime assortiment

Een rolstoel kopen kan best een lastige opgave zijn, ieder mens is tenslotte verschillend. Ons assortiment rolstoelen wordt met zorg gekozen door onze productspecialisten. Wij houden ons aanbod rolstoelen zo breed mogelijk, zo kunt u altijd de rolstoel vinden die perfect bij u past! Mist u een merk of model? Dan horen wij dat graag van u.

Hoe maakt u de juiste keuze bij het kopen van een rolstoel?

Er zijn verschillende eigenschappen waar u op moet letten als u een rolstoel gaat kopen. Hierbij moet u denken aan de manier waarop u gebruik gaat maken van de rolstoel. Voor de keuze van een van onze modellen kunt u de volgende vragen stellen:

  • Bent u op zoek naar een lichtgewicht model of een zwaarder model?
  • Moet hij gemakkelijk inklapbaar zijn voor transport?
  • Is de rolstoel voor intensief gebruik of kort gebruik?
  • Welke afmetingen zijn voor u van toepassing?Lichtgewicht of zwaarder model rolstoel

Onze rolstoel modellen zijn gemaakt van een aluminium of stalen frame. De keuze voor een stalen frame is meestal goedkoper, maar wel zwaarder. Wanneer de rolstoel vaak getild moet worden, in bijvoorbeeld de kofferbak van een auto, dan is een aluminium frame misschien beter van toepassing.

Rolstoel voor transport

Bent u vaak op reis? Dan kiest u voor een rolstoel met een opvouwbaar kruisframe, hierdoor is het gemakkelijk om de rolstoel mee te nemen. Vaak zijn de achterwielenwielen van de rolstoel ook gemakkelijk af te nemen door het Quick Release systeem. Een opvouwbare rolstoel gebruikt weinig ruimte als deze niet in gebruik is. Veel van ons aanbod rolstoelen zijn opvouwbaar, zoals bijvoorbeeld de MultiMotion M1, de Litec en de Travelite.

Rolstoel voor intensief of kort gebruik

Wanneer u de rolstoel dagelijks gebruikt voor langdurig zitten is het belangrijk dat de rolstoel op maat wordt aangemeten en voldoende ondersteuning biedt. Denk hierbij aan de zitbreedte, zitdiepte, lengte van de beensteunen en hoogte van de armleuningen. Onze specialisten helpen u graag om uw rolstoel voor u op maat te aanmeten. Neem dan contact op met onze klantenservice.

De rolstoel met de juiste afmetingen kiezen

Onze rolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het is belangrijk voor de zittende dat de rolstoel comfortabel zit en daarom de juiste afmetingen afstelt voor zichzelf. De belangrijkste afmetingen zijn de zitbreedte en de zitdiepte. De zitbreedte is de afstand tussen de armleuningen en wordt bepaald door de heupbreedte. Tel hier twee tot vijf centimeter erbij om rekening te houden met een dikke jas en eventueel een dekentje. Bij een te kleine zitbreedte kunnen er drukplekken aan de dijen ontstaan, en bij een te grote zitbreedte is de kans groot dat u scheef in de rolstoel gaat zitten.

De zitdiepte van de rolstoel is de afstand van de rugleuning tot de knieholte bij het zitten, oftewel de lengte van de bovenbenen. Tel hier drie tot vijf centimeter vanaf. Wanneer u dit niet doet kan de zitdiepte te lang zijn waardoor onderuitzakken groot is en dan kan de zitting de knieholte afknellen of irriteren. Is de zitdiepte te kort? Dan kan het zijn dat er te veel druk op de bovenbenen komt en dit geeft extra druk op de voeten.

Ook bieden wij modellen voor zwaardere mensen. Voorbeelden zijn de MultiMotion M1-XL, de Rotec XL en de Sentra XXL. Deze rolstoelen hebben een bredere zitbreedte en een verstevigd frame voor extra stabiliteit.

Verstelbare armleuningen en beensteunen

Bij lange of kleine personen is het ook belangrijk dat er voldoende verstelmogelijkheden zijn van de beensteunen en armleuningen van de rolstoel. Met verstelbare beensteunen kan de zitpositie worden aangepast zodat de zittende niet met de benen zweeft of gehurkt met de benen zit. De hoogte van de armleggers moet één centimeter hoger zitten dan de afstand tussen de zitkussen en de elleboog. Op deze manier wordt de arm goed gesteund en wordt de schouder ontlast.

De hoogte van de duwhandvatten zijn meestal ook nog verstelbaar. De hoogte wordt bepaald door de lengte van degene die u duwt. Zorg voor een lengte waardoor degene die de rolstoel duwt niet met een gebogen rug duwt, maar wel met licht gebogen armen.

Contact

Via onze handige filterfunctie kunt u gemakkelijk de rolstoel vinden die aan uw eisen voldoen. Twijfelt u nog steeds over welke rolstoel het beste bij u past? Neem dan contact op met onze specialist via de chat of bel 073-3690304. Bent u op zoek naar rolstoel accessoires? Klik dan hier. 

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password