Rollz Motion

De Rollz Motion is een uniek product. Het is namelijk een rollator en rolstoel in één. Tijdens het ontwerpen van de Rollz Motion is goed rekening gehouden met de looks, maar ook zeker de kwaliteit en stabiliteit. Na even oefenen bouw je de Rollz Motion in ongeveer 60 seconden om van rollator naar rolstoel.

  • Rollator en rolstoel in 1
  • Inclusief rolstoel pakket
  • Gewicht: 11,6 kg
  • Maximaal gebruikersgewicht: 125 kg
  • 5 jaar garantie
  • Leverbaar in diverse kleuren

Beste deal op: zonfo.nlzonfo.nl
Bestel bij partner
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Rollator - rolstoel Rollz Motion | Paars - €0,00
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst geüpdatet op

Beschrijving

De vernieuwde Rollz Motion (2)

De Rollz Motion is een uniek echt Nederlands top product. Het is was de eerste rollator en rolstoel in één. Naast deze unieke dubbelfunctie is het ook nog is een ontzettend stijlvol hulpmiddel. De Rollz Motion is al enkele jaren op de markt en heeft in 2021 een productupdate gehad. De update omvat voornamelijk wat kleine(re) verbeteringen voor nog meer stabiliteit en comfort en daarnaast werd het kleurenaanbod uitgebreid.

Stabiliteit en materialen

De Rollz Motion heeft een zeer sterk en uniek frame daardoor hij gebruikt kan worden als rollator en rolstoel. Het frame is gemaakt van aluminum en de overige onderdelen zijn van hard kunststof.  Om van de Rollz Motion een rolstoel te maken klikt u het meegeleverde rolstoelpakket op de Rollz Motion en u draait de handvatten om en plaats u de beensteunen. Vervolgens kunt u plaats nemen in de rolstoelstand. Het ombouwen van de Rollz Motion vergt ongeveer 60 seconden. Het is dus zo gebeurd.

Handvatten


De handvatten op de Rollz Motion kunnen door hun vernuftig ontwerp zowel worden gebruik door de gebruikers van de rollator als de persoon die de rolstoel duwt. Ze zijn gemaakt van sterk schuimrubber/foam materiaal en voelen daardoor erg zacht aan de handen.
Het remmen gaan licht en eenvoudig door de remhendel naar boven te trekken. Met het grijze driehoekje kan de Rollz Motion op de parkeerrem worden gezet. De parkeerrem gebruikt u vooral wanneer u gaat zitten op de Rollz Motion; dit is belangrijk want door het gebruik van de parkeerrem kan de Rollz niet wegrollen.

Remmen


De Rollz Motion is voorzien van trommelremmen hiermee kunt u licht en gedoseerd remmen.
De remmen zijn erg sterk wanneer hij op de parkeerrem staat kunt u zonder zorgen erop gaan zitten. Zowel in rolstoel als rollator stand zal hij niet meer wegrollen. Een ander voordeel van de gebruikte soort remmen is dat de trommelremmen minder gevoelig zijn voor slijtage en is dus minder (tot vrijwel geen) onderhoud vereisen. De remkabels zijn niet weggewerkt in het frame, maar lopen wel netjes en strak langs het frame. Als het nodig is kunt u dus eenvoudig bij de kabels, maar omdat ze strak langs het frame lopen kunt u niet blijven hangen.

De juiste hoogte instellen


Het in hoogte verstellen van de duwbeugels gaat in een handomdraai. Met een ronde stelmoer kunt u de hendeltjes losdraaien waardoor u de handvatten op hoogte kunt afstellen. Met deze zelfde stelmoer kunt u ook de duwhandvatten omdraaien om de Rollz Motion te gebruiken als rolstoel. De hoogte verstelbaarheid van de handvatten ligt tussen de 87 – 98 cm; dit is vrijwel iedere gebruiker meer dan voldoende. De aanbevolen gebruikerslengte voor deze hoogteverstelling ligt tussen de 1,60 – 1,90 m.

De wielen van de Rollz Motion

De wielen van de Rollz Motion zijn massieve soft wielen. Dit wilt zeggen dat ze zacht zijn zodat u veel grip heeft en weinig last heeft van trillingen in het wegdek. In de banden zit geen lucht in maar ze zijn gemaakt van sterk en slijtvast schuimrubber. Het grote voordeel hiervan is dat u het comfort van luchtbanden heeft, maar het gemak van massieven wielen: ze kunnen namelijk niet lek gaan. Daarnaast zijn de wielen relatief groot van formaat wat voor veel comfort en stabiliteit zorgt. De voorwielen zijn maar liefst 8″ de achterwielen zelfs 12″.

Rolstoelpakket


Het rolstoelpakket wordt standaard meegeleverd met een Rollz Motion. Dit pakket weegt 3,7 kg. Indien u niet altijd gebruikt maak van de rolstoel functie kunt u dit pakket gerust thuis laten en anders klikt u het achter op de Rollz Motion. Met dit pakket is het mogelijk om de Rollz Motion in ongeveer 60 seconde om te bouwen van een rollator naar een rolstoel.

Extra informatie

Specificaties: Rollz Motion

Gewicht

10.1 kg of zwaarder

Kleur

Groen, Paars, Turquoise, Zwart

Materiaal

Aluminium (lichtgewicht)

Merk

Rollz Motion

Remkabels in het frame

Ja

Prijsgeschiedenis

-
Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart