Rehasense Athlon Comfort HD XL

  Carbon Fiber en daarom extreem licht met zijn 6 kg. Dit maakt hem ook meteen 1 van de lichtste modellen verkrijgbaar. De Rehasense Athlon comfort XL is speciaal ontwikkeld voor de wat zwaardere doelgroep. Hij heeft een extra breed zitje van 55 cm en kan een gebruikersgewicht aan van 200 kg.

  € 749,00
  Uw-Rollator.nl

  Omschrijving

  Carbon Fiber en daarom extreem licht met zijn 6 kg. Dit maakt hem ook meteen 1 van de lichtste modellen verkrijgbaar. De Rehasense Athlon comfort XL is speciaal ontwikkeld voor de wat zwaardere doelgroep. Hij heeft een extra breed zitje van 55 cm en kan een gebruikersgewicht aan van 200 kg.

  We hebben de rollator voor u getest!

  Dit is het cijfer wat wij gaven.

  8.8

  Garantie afhandeling fabrikant: 9

  Prijs/kwaliteit verhouding: 9

  Servicepakket aanbevolen: Ja

  Ontwerp: 9

  Stabiliteit: 9

  Remmen: 8

  Wielen/banden: 9

  Athlon HD XL stabiliteit en materiaal

  Stabiliteit en materialen

  Rehasense Athlon XL beschikt over een sterk frame gemaakt van: Carbon fiber en aluminium. Dit maakt dit model zeer licht en sterk. Hij heft een kruisframe wat hem erg stabiel en veilig maakt tijdens het rijden. Deze stabiliteit blijft behouden in parkeerstand waardoor u veilig kan zitten op uw rollator. Ondankts zijn lage gewicht geeft de rolator zeer veel stabilitiet. Het XL model is een stuk breder dan het normale model en zal hierdoor nog stabieler lopen.

  Athlon HD XL handvatten

  Handvatten

  De Rehasense Athlon comfort XL is uitgerust met twee ergonomisch gevormde duwhandvatten. Hierdoor wordt de druk over heel de hand verspreid om het comfort te verhogen tijdens het lopen. Het gebruikte materiaal is slijtvast en zorgt voor een goede grip in alle weersomstandigheden. De duwhandvatten zitten goed vast op het frame en zijn uitgerust met een reflector op de achterkant.

  De handvatten zit stevig in het frame en de remmen zijn zeer soepel te bieden dit is ideaal voor mensen met weing kracht in hun handen.

  Athlon HD XL remmen

  Remmen

  De Rehasense Athlon HD (XL) heeft twee handremmen die zeer licht remmen. Hier is dan ook weinig kracht voor nodig want een grote pluspunt is. De handrem heeft twee opties: door in de hendel te knijpen remt u en door de hendel naar beneden te drukken zet u hem op de parkeerstand. 

  Het remmen geschiedt door de twee remblokken die tegen het wiel worden aangedrukt. De Rehasense Athlonheeft een remblokken die direct en sterk remt zodat hij niet doorslipt. Omdat de banden zacht zijn zal hij nog beter en directer remmen. Het remmechanisme is eenvoudig en sterk gebouwd. De remkabels zijn van hoge kwaliteit en buigen iets naar binnen zodat u er minder last van heeft tijdens het lopen.

  Athlon HD XL in- en uitklappen

  In- en uitklappen

  Het inklappen van de Rehasense Athlon XL gaat heel eenvoudig en kan met één hand worden gedaan. Door de lus op het zitje naar boven te trekken klapt de rollator door zijn eigen gewicht dicht. Dit inklappen gaat in de breedte zodat de rollator nog kan rijden en kan blijven staan. Na het inklappen vergrendelt hij automatisch met een een rood sluitmechanisme bij het zitje. Dit sluitmechanisme is zeer sterk en erg handig. 

  Om de Rehasense Athlon XL open te klappen drukt u op de rode knop en dan springt hij open. Hierna drukt u de duwhandvatten weer naar de buitenkant en naar beneden. Dan drukt u het zitje naar beneden en dan klikt bij automatisch weer vast.

  Athlon HD XL hoogte verstellen

  In hoogte verstellen

  De handremmen en duwhandvatten zijn eenvoudig in hoogte te verstellen bij de Rehasense Athlon. Het verstellen gaat door middel van een draaiknop aan de zijkant van het frame. U kunt deze open en los draaien om ze te verstellen. Dit verstellen gaat trapsgewijs met aantal gestandaardiseerde lengtes. Door de draaiknop kunt u de handels strak in het frame zetten zodat ze stevig vast zitten. Op de buis van de handvatten staat de verstel hoogte aangegeven zodat hij altijd op de juiste stand gezet kan worden.

  Athlon HD XL wielen

  De wielen

  De Rehasense Athlon Comfort XL heeft zachte banden met veel grip. De rollator heeft hierdoor meer grip en trilt een stuk minder tijdens het lopen. Hij is erg wendbaar en stuurt heel licht. Dit komt niet alleen door het frame en de bouw maar zeker ook door de wielen. De banden zijn gemaakt van een silicoon achtige slijtvaste materiaal wat de trillen goed opneemt.

  Belangrijkste specificaties

  Test Cijfer 9
  Garantie 7 Jaar
  Gewicht 6.0 kg
  Gebruik Alledaags gebruik
  Soort banden Zacht
  Geleverd met Mandje, Stokhouder
  Inklapbaar Ja
  Materiaal Frame Carbon Fiber
  Kleur Grijs
  Aantal wielen 4
  Aanbevolen gebruikerslengte 150 - 200 cm
  Verstelhoogte handvatten 28 cm
  Maximale breedte 69 cm
  Maximale lengte 68 cm
  Maximale gebruikersgewicht 200 kg
  Hoogte handvatten 74 - 102 cm
  Afstand tussen duwhandvatten Onbekend
  Hoogte indien gevouwen 79 cm
  Lengte indien gevouwen 68 cm
  Breedte indien gevouwen 22.5 cm
  Draaicirkel Onbekend
  Zitting Ja
  In hoogte verstelbaar Ja
  Opvouwbaar Ja
  Mand Ja
  Stokhouder Ja
  Handrem Ja
  Materiaal wielen Thermoplastisch elastomeer (TPE)
  En 12182 Ja
  ISO 111992-2 Ja
  Gratis uitproberen Ja
  Gratis servicepakket Ja
  Merk Rehasense
  Type rollator Carbon rollators (extra lichtgewicht)
  Type rollator XXL rollators
  Type rollator Lichtgewicht rollators
  Frame Carbon
  Frame Aluminium
  Dubbel opvouwbaar Nee

  Reviews

  Cijfer 
  05-03-2020

  Super licht en extra stabiel

  Mijn evenwicht is niet meer goed en wilde een extra breed rollator model. Het zitje van dit model is 55 cm en het frame hierdoor een stukje breder dan bij anderen modellen. Hij is gemaakt van Carbon en daarom ook super licht.

   Schrijf een review
    

   Beste rollatorwinkel van 2020

    

   120.000 tevreden klanten

    

   Gratis thuis uitproberen

    

   Gratis bezorging & retour

    

   30 dagen bedenktijd

   U bent misschien ook geïnteresseerd in

   New Account Register

   Already have an account?
   Log in instead Of Reset password