Gemino 30 Parkinson

  Onze extra services

  Basis servicepakket

  (Gratis)

  O.a. Thuis afgeleverd | Garantie afhandeling | Onderhoud en reparatie service

  Compleet servicepakket gratis

  (Gratis)

  O.a. 2 jaar gratis haal & breng service bij garantie | Eerste onderhoudsbeurt is gratis (t.w.v. €42 )

  Plus- en minpunten

  • Stabiel
  • Handvatten liggen prettig in de hand
  • Sterke remmen
  • 2 jaar garantie
  • Kant-en-klaar geleverd
  • Met ant-freez laser
  • Gewicht

  Beschrijving

  De Handicare Gemino 30 Parkinson is speciaal ontworpen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Voel u veilig met een speciale parkinsonrollator. 

  Merk: Handicare

  • Test Cijfer: 8.5
  • Garantie: 2 Jaar
  • Gewicht: 7.1 kg
  • Gebruik: Alledaags gebruik
  • Soort banden: Semi zacht
  • Geleverd met: Mandje
  € 995,00
  Uw-Rollator.nl

  Binnen 5-7 dagen geleverd

  Omschrijving

  De Handicare Gemino 30 Parkinson is speciaal ontworpen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Met de ziekte van Parkinson heeft u nog wat extra hulp nodig dan een normale rollator u kan bieden. Voel u veilig met een speciale parkinsonrollator. Deze rollators zijn samen met patiënten en zorgprofessionals ontwikkeld om Parkinsonpatiënten zo goed mogelijk te ondersteunen. De Sunrise Medical Gemino 30 Parkinson is standaard uitgerust met o.a. een vertraagrem. Zon vertraagrem zorgt voor extra weerstand en een gelijkmatig looptempo. Daarnaast projecteert de Gemino 30 Parkinson een laserlijn tussen de wielen, zodat daar op gefocust kan worden indien bevriezing optreedt.

  We hebben de rollator voor u getest!

  Dit is het cijfer wat wij gaven.

  8.3

  Garantie afhandeling fabrikant: 8

  Prijs/kwaliteit verhouding: 8

  Servicepakket aanbevolen: Ja

  Ontwerp: 9

  Stabiliteit: 8

  Remmen: 7

  Wielen/banden: 7

  Gemino Parkinson stabiliteit en materiaal

  Stabiliteit en materialen

  De Sunrise Medical Gemino 30 Parkinson is ontwikkeld met het oog op veiligheid, gebruiksgemak en stabiliteit. Hij beschikt over een sterk frame gemaakt van aluminium buizen en staal voor de dragende onderdelen. De Gemino 30 Parkinson heeft een sterk kruisframe wat hem erg stabiel en veilig maakt tijdens het rijden. Deze stabiliteit blijft behouden in de parkeerstand, waardoor u veilig kunt gaan zitten op uw rollator. Door zijn grotere wielen en flexibiliteit kunnen kleine opstapjes zonder problemen worden genomen. Bij een ruwe ondergrond trilt hij wel door zijn harde wielen. Ondanks zijn gewicht van maar 7,1 kg is de Gemino erg stabiel.

  Gemino Parkinson Handvatten

  Handvatten

  De Gemino 30 Parkinson is uitgerust met twee ergonomisch gevormde duwhandvatten. Hierdoor wordt de druk over heel de hand verspreid om het comfort te verhogen tijdens het lopen. Het gebruikte materiaal is slijtvast en zorgt voor een goede grip in alle weersomstandigheden. De laserlijn kunt u bij dehandvatten activeren. U drukt dan op de groene knop aan de zijkant van de rem. Wanneer de laserlijn zichtbaar is moet u zich concentreren op de lijn op de grond. Dit maakt het makkelijker om over de bevriezing heen te stappen, waardoor u weer verder kunt lopen.

  Gemino Parkinson remmen

  Omgekeerde remfunctie en remblokken

  Handicare Gemino 30 Parkinson heeft twee handremmen die licht remmen. Hier is dan ook weinig kracht voor nodig want een grote pluspunt is. De handrem heeft twee opties: wanneer u de remhandel omhoog trekt kunt u gaan lopen en wanneer de rem wordt losgelaten stopt de rollator ommiddelijk. U kunt de rollator ook op de parkeerrem zetten door de remhendels helemaal naar beneden te drukken. Het remmen geschiedt door de twee remblokken die tegen het wiel worden aangedrukt. De Gemino 30 Parkinson heeft brede remblokken, wat hem uitstekend laat remmen en ervoor zorgt dt hij niet doorslipt. Het remmechanisme is eenvoudig en sterk gebouwd. De remkabels zijn van hoge kwaliteit en buigen iets naar binnen zodat u er minder last van heeft tijdens het lopen.

  Gemino Parkinson in- en uitklappen

  In- en uitklappen

  Het inklappen van de Gemino 30 gaat heel eenvoudig en kan met één hand worden gedaan. Door de lus op het zitje naar boven te trekken klapt de rollator door zijn eigen gewicht dicht. Dit inklappen gaat in de breedte zodat de rollator nog kan rijden en kan blijven staan. Na het inklappen vergrendelt hij automatisch met een sluitmechanisme. Om de Gemino 30 open te klappen drukt u de duwhandvatten weer naar de buitenkant en naar beneden. Hij springt automatisch weer in de vergrendelingsstand door het sluitingsmechanisme.

  Gemino Parkinson hoogte verstellen

  In hoogte verstellen

  De handremmen en duwhandvatten zijn eenvoudig in hoogte te verstellen bij de Gemino 30. Het verstellen gaat door middel van een hendel aan de zijkant van het frame. Deze kan open worden geklikt om de duwhandvatten naar boven of onderen te verstellen. Dit verstellen gaat trapsgewijs met aantal gestandaardiseerde lengtes. Door de hendel weer dicht te klikken zitten de duwhandvatten weer vast. Bij het verstellen hoeft er niks losgedraaid te worden of met gereedschap gewerkt te worden. De handvatten zijn ook met een memory functie in te stellen zodat de duwhandvatten altijd in de juiste positie terug gezet worden.

  Gemino Parkinson wielen

  De wielen

  De Gemino 30 is erg wendbaar en stuurt heel licht. Dit komt niet alleen door het frame en de bouw maar zeker ook door de wielen. De rollator heeft vier slijtvaste wielen met een diameter van 20 cm en een breedte van 3,6 cm. De wielen zijn van een hard soort rubber en uitermate geschikt voor een vlakke ondergrond.

  Gemino Parkinson Vertraag rem

  Instelbare vertraagrem

  Op de lichtgewicht Gemino 30 Parkinson zit een vertraagrem dat ervoor zorgt dat u een gelijkmatig looptempo heeft. De vertraagrem kunt u zelf snel en makkelijk instellen op de weerstand die u zelf prettig vindt. Door extra weerstand op de achterwielen zal u nooit meer het gevoel krijgen dat de rollator te snel gaat.

  Belangrijkste specificaties

  Test Cijfer 8.5
  Garantie 2 Jaar
  Gewicht 7.1 kg
  Gebruik Alledaags gebruik
  Soort banden Semi zacht
  Geleverd met Mandje
  Inklapbaar Ja
  Materiaal Frame Aluminium
  Kleur Grijs
  Aantal wielen 4
  Soort rem Handrem
  Aanbevolen gebruikerslengte 150 - 200 cm
  Handvatten verstelbaar Ja
  Verstelhoogte handvatten 22 cm
  Totale breedte 60 cm
  Totale lengte 65 cm
  Maximale gebruikersgewicht 150 kg
  Hoogte handvatten 78 - 100 cm
  Afstand tussen duwhandvatten 47 cm
  Hoogte indien gevouwen 80 cm
  Lengte indien gevouwen 65 cm
  Breedte indien gevouwen 23 cm
  Draaicirkel 84 cm
  Zithoogte 62 cm
  Merk Gemino
  Type rollator Lichtgewicht rollators
  Type rollator Buiten rollators
  Type rollator Parkinson rollators
  Frame Aluminium
  Dubbel opvouwbaar Nee

  Reviews

  Vergelijkbare producten

  Topro Troja Walker
  • In prijs verlaagd

  Topro Troja Walker

  • Test Cijfer: 8
  • Garantie: 7 Jaar
  • Gewicht: 10.1 kg
  Normale prijs € 589,00 € 471,20-20%
  • + Gratis compleet servicepakket
  Bekijk product

  Op werkdagen voor 18:00 besteld? Morgen in huis!

  New Account Register

  Already have an account?
  Log in instead Of Reset password