Rollator Nitro carbon

 676,95

De Drive Nitro Carbon in de kleur zwart is zeer licht en heeft een echt design ontwerp. Hij is gemaakt van Carbon Fiber, een materiaal dat uit de luchtvaartindustrie komt. Hierdoor is hij zeer sterk en licht. Hij weegt maar 5,5 kg zonder de tas en rugsteun en kan een maximum gewicht van 150 kg dragen. De remkabels zijn weggewerkt in het frame en remmen zeer soepel en direct. Hij is zeer stabiel en heeft aan de voorkant extra grote wielen voor meer rijcomfort. Standaard wordt hij geleverd met een stokhouder, rugsteun en tas met ritssluiting. De Drive Nitro Carbon is makkelijk op te vouwen door het zitje omhoog te trekken. Dit model is zeer luxe en voorzien van alle gebruiksgemakken. Dit maakt het een complete carbon rollator.  Hij heeft een luxe lederen zitting. Hij is voorzien van reflectoren en heeft in hoogte verstelbaar, ergonomische handgrepen.

Beschrijving

Stabiliteit en materialen

 

De Drive Nitro carbon van het merk DeVilbiss Healthcare is gemaakt van voornamelijk Carbon met elementen van aluminium. Het frame van de Carbon rollator maakt hem zeer sterk, terwijl hij toch licht is. Carbon komt uit de luchtvaartindustrie en is een zeer hoogwaardig product. De Drive Nitro carbon maakt gebruik van een kruisframe waardoor hij extra stabiel is en horizontaal kan worden opgeklapt.
Het frame heeft een uniek en mooie uitstraling en de Carbonkleur maakt dit helemaal af.

Handvatten

 

De Drive Nitro carbon is uitgerust met twee licht ergonomisch gevormde duwhandvatten. De handvatten zijn stevig en liggen lekker in de hand. Ze zijn gemaakt van zacht rubber en zijn anti-slip. Op de achterkant van het handvatten zit een reflector, zodat u beter zichtbaar bent.
De duwhandvatten kunnen eenvoudig op hoogte worden ingesteld met de rode drukknop. De handremmen zijn dun en zijn soepel bedienbaar.

Remmen

 

De Drive Nitro carbon heeft een soepele rem, waar weinig kracht voor nodig is. Wanneer de rem bij het handvat wordt ingeknepen zal er een metaal remblokje met tanden tegen het achterwiel drukken, zodat het wiel stil komt te staan. Het remblokje is gemaakt van ijzer, is zeer slijtvast en is weggewerkt in de zwarte omkapping. Het remmechanisme is eenvoudig, maar werkt goed. Bij eventuele schade is deze ook eenvoudig te repareren.

De handrem heeft twee opties: door in de hendel te knijpen remt u en door de hendel naar beneden te drukken zet u hem op de parkeerstand.

In- en uitklappen

 

Het inklappen van de Drive Nitro carbon gaat heel eenvoudig en kan met één hand worden gedaan. Op het zitje zit een lus die u naar boven kunt te trekken. Dan klapt de rollator door zijn eigen gewicht rustig dicht. Wanneer hij is ingeklapt, vergrendelt hij automatisch. Het rode driehoekje, zoals op de foto, houdt de rollator bij elkaar.

Om de Drive Nitro carbon weer open te klappen duwt u de duwhandvatten naar de buitenkant en naar beneden. Dan drukt u goed op het zitje om de Nitro goed te vergrendelen.
Het opklapmechanisme is sterk en gemaakt van aluminium.

In hoogte verstellen

 

De handremmen en duwhandvatten zijn eenvoudig in hoogte te verstellen. Het verstellen gaat door middel van een handige drukknop. U kunt de drukknop indrukken om de duwhandvatten naar boven of onderen te verstellen. Dit verstellen gaat trapsgewijs met een aantal gestandaardiseerde lengtes. Door de drukknop weer los te laten zitten de duwhandvatten weer vast.
Bij dit model hoeft er dus niks worden losgedraaid of vastgezet te worden, maar gaat het heel gebruiksvriendelijk met een drukknop.

De wielen

 

De Drive Nitro carbon is erg wendbaar en stuurt heel licht. Dit komt niet alleen door het frame en de bouw, maar zeker ook door de wielen. De rollator heeft vier grote, slijtvaste wielen. De banden zijn wat harder, waardoor hij zeer direct stuurt. De wielen zijn van een hard soort rubber en uitermate geschikt voor een vlakke ondergrond.
Voor ongelijke ondergronden zijn dit soort banden iets minder geschikt. Bij de rechterachterwiel zit een trapdop, zodat u veilig de voorwielen over een obstakel kunt rijden.

Extra informatie

Gewicht

4 tot 6 kg

Materiaal

Carbon (zeer licht van gewicht)

Kleur

Zwart

Merk

Drive Medical

Remkabels in het frame

Ja