Lichtgewicht rollators: Uw zorg, onze specialiteit

Een lichtgewicht rollator kenmerkt zich doordat hij vaak minder dan 8 kilogram weegt. Het frame is gemaakt van aluminium of carbon waardoor hij ondanks zijn gewicht zeer stabiel en sterk is. Het lichtste model weegt slechts 4.8 kg! Door het lichte gewicht zijn deze modellen een stuk handzamer en gebruiksvriendelijker dan een traditionele rollator van staal. Lichtgewicht rollators manoeuvreren makkelijker dan zwaardere rollators en zijn een stuk beter te transporteren in een auto of met het Openbaar Vervoer.

Toont alle 16 resultaten

Stevige lichtgewicht rollators voor iedereen

Lichtgewicht rollators kenmerken zich door hun lage gewicht en we spreken pas van een lichtgewicht rollator als deze minder dan 8 kg weegt. Het frame van deze modellen is gemaakt van aluminium of carbon, waardoor ze een stuk lichter zijn dan de traditionele rollators die gemaakt zijn van staal. De rollators zijn desondanks erg strek en stabiel. Door hun lage gewicht zijn ze makkelijker in gebruik, makkelijk om op te tillen en simpel in te klappen.

Om ervoor te zorgen dat u altijd het juiste model koopt met de beste prijs/kwaliteit verhouding, passen wij een strenge selectie toe op ons assortiment. Onze lichtgewicht rollators hebben wij getest en goed uitgeprobeerd, zodat wij u onze bevindingen kunnen presenteren. Naast onze test zijn de lichtgewicht rollators ook uitgebreid getest door wettelijke instanties en voldoen ze aan de hoogste eisen en normen in het werkveld.


Transport en opslag

Het grootste voordeel van deze modellen is het gemak van transporteren en het opslaan. Door hun gewicht kunt u de rollator makkelijk meenemen met de auto of trein. Vooral bij de modellen die u in de breedte kan dichtvouwen gaat dit met groot gemak. De kleinere driewiel varianten worden soms zelfs op de fiets meegenomen, zodat u na de fietstocht overal heen kunt lopen. Indien u hem even wilt wegzetten kunt u hem opvouwen zodat hij niet teveel ruimte in beslag neemt. Let dus goed op de dichtgevouwen afmetingen.
Eigenlijk zijn bijna alle moderne en nieuwe modellen onder de 8 kilo of u moet een wat meer apart model als een xxl rollator of een walker nodig hebben.

De verschillen bij lichtgewicht rollators

U kunt de lichtgewicht rollator in verschillende situaties gebruiken of inzetten. Ook komen ze in veel verschillende vormen en maten.

  • Gaat u hem vooral buiten of alleen binnen gebruiken?
  • Wilt u een hard of een zacht zitje?
  • Heeft u last van evenwicht problemen of balansproblemen?
  • Hoeveel kracht heeft u nog in uw armen en/of handen?
  • Moet hij kunnen bleven staan na het inklappen?
  • Wilt u harde banden of zachte soft banden?