Langer thuis wonen met een traplift

Uw huis is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Het is een geliefde plek vol herinneringen in ieder deel van het huis. U wilt hier zo lang mogelijk blijven wonen, maar wat als mobiliteitsproblemen ervoor zorgen dat niet elk deel van het huis toegankelijk is? Naarmate we ouder worden, kan de trap een obstakel worden. Een traplift biedt dan uitkomst en brengt u veilig naar elk deel van uw huis. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u langer thuis kunt blijven wonen met een traplift.

Een traplift op maat

Een traplift is een hulpmiddel dat mensen met verminderde mobiliteit helpt met het op en af gaan van de trap. De traplift bestaat uit een stoel en een rail, die aan de binnen- of buitenkant van de trap gemonteerd kan worden. De stoel beweegt langs de rail omhoog of omlaag, waardoor u veilig van de ene naar de andere verdieping wordt gebracht. Of u nu een rechte trap, een trap met bochten of een spiltrap heeft, er is altijd een traplift die past. De smalle rail van de traplift zorgt ervoor dat de trap voor andere gebruikers toegankelijk blijft.

Gepersonaliseerd maatwerk

Met maatwerk wordt een traplift volledig op maat gemaakt zodat de traplift aan uw wensen voldoet. Dit biedt u de mogelijkheid om de kleur van de rail en de bekleding van de stoel zelf te bepalen. De kleur van de rail kan in standaardkleuren zoals crèmewit, bruin, grijs of zwart worden gecoat. Ook kunt u kiezen voor de extra optie waarbij de rail in elke gewenste RAL-kleur gecoat wordt. Zo gaat de traplift perfect op in uw interieur of wordt hij juist de blikvanger van uw woning. Voor de bekleding van de stoel heeft u de keuze uit stof, kunstleer of leer.

Veiligheidsfuncties

De traplift biedt u een veilige en comfortabele rit door gebruik te maken van verschillende veiligheidsfuncties. De draaibare stoel van de traplift zorgt ervoor dat u gemakkelijk op en af kunt stappen. Met de draadloze afstandsbediening haalt u de traplift eenvoudig naar u toe en door de schuifknop die u zelf bedient, komt de traplift soepel in beweging. Klemsensoren zorgen ervoor dat de traplift automatisch stopt als er obstakels op de trap worden gedetecteerd. In geval van nood kunt u de traplift ook zelf stoppen met de noodknop. De traplift is standaard uitgerust met een gordel en armleuningen die ervoor zorgen dat u veilig en comfortabel zit, terwijl de traplift langs de trap beweegt.

Financiële overwegingen

Om op de traplift kosten te besparen kunt u er ook voor kiezen om een tweedehands traplift aan te schaffen of een traplift te huren. Een traplift wordt gemaakt van herbruikbare materialen met een lange levensduur, waardoor de tweedehands traplift volledig passend op uw trap kan worden gemaakt. Het huren van een traplift biedt u de mogelijkheid om de traplift tijdelijk te gebruiken tijdens bijvoorbeeld een revalidatieperiode. U betaalt een vast bedrag per maand waarbij service en onderhoud zijn inbegrepen. Dit kan al vanaf één maand. U kunt de traplift ook voor een langere periode huren, zodat u niet meteen een grote investering hoeft te doen.

Vergoeding via de gemeente

In veel gemeenten kunt u een vergoeding ontvangen voor de aanschaf en installatie van een traplift via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met deze vergoeding ondersteunt de gemeente mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar dit niet zelfstandig kunnen. Door een aanvraag bij uw gemeente in te dienen, kunt u onderzoeken of u hiervoor in aanmerking komt.

Door een traplift aan te schaffen, zorgt u voor een toekomstbestendig en toegankelijk thuis, zodat u zo lang mogelijk en veilig kunt genieten van uw vertrouwde omgeving.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart