Gemino 30

De Gemino 30 zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt bewegen. Dit absolute top model is een lichtgewicht rollator en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De  rollator Gemino 30 staat bekend vanwege zijn design en zijn gebruiksgemak. Hij is niet voor niets de Winnaar van de Red Dot Design Award 2011. In de toonaangevende Duitse ÖKO Warentest kwam hij als beste getest uit de bus.

  • Weegt slechts 7,4 kg
  • In hoogte verstelbaar: 78 cm – 100 cm
  • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
  • 5 jaar garantie

 343,95

Beste deal op: bol.combol.com
Bestel bij partner
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Sunrise Medical rollator Gemino 30 M Design - Opklapbaar - Gewicht 7,1 kg - €343,95
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst geüpdatet op

Beschrijving

Gemino 30: een topkwaliteit rollator voor dagelijks gebruik

Dit model uit de Gemino-familie is een degelijke en stevige rollator. De Gemino 30 is de echte all-rounder van dit merk. Zijn directe concurrent is de Topro Troja Original. Kwalitatief is de Gemino 30 net als de Topro van een zeer goed niveau. Dat merk je aan alles: het bewegen, het open- en dichtklappen, het remmen. Géén rammeltjes of kraakjes. Alles voelt goed en gaat soepel. Met een totaalgewicht van slechts 7,4 kg is de Gemino 30 met recht een lichtgewicht rollator.

Stabiliteit en materialen

De Gemino 30 is ontwikkeld met het oog op veiligheid, gebruiksgemak en stabiliteit. Hij beschikt over een sterk frame gemaakt van: aluminium buizen en staal voor de dragende onderdelen. De Gemino 30 heeft een sterk kruisframe, wat hem erg stabiel en veilig maakt tijdens het rijden. Deze stabiliteit blijft behouden in parkeerstand waardoor u veilig kan zitten op uw rollator. Door zijn grotere wielen en flexibiliteit kunnen kleine opstapjes zonder problemen worden genomen. Bij een ruwe ondergrond trilt hij wel door zijn harde wielen. Ondanks zijn gewicht van maar 7,1 kg is de Gemino erg stabiel.

Handvatten van de Gemino 30

De Gemino 30 is uitgerust met twee ergonomisch gevormde duwhandvatten. Hierdoor wordt de druk over heel de hand verspreid om het comfort te verhogen tijdens het lopen. Het gebruikte materiaal is slijtvast en zorgt voor een goede grip in alle weersomstandigheden. De duwhandvatten zitten goed vast op het frame.

Het remsysteem van de Gemino 30

Gemino 30 heeft twee handremmen die licht remmen. Hier is dan ook weinig kracht voor nodig, wat een groot pluspunt is. De handrem heeft twee opties: door in de hendel te knijpen, remt u en door de hendel naar beneden te drukken zet u hem op de parkeerstand.

Het remmen geschiedt doordat de twee remblokken die tegen het wiel worden aangedrukt. De Gemino 30 heeft brede remblokken, wat hem uitstekend laat remmen en ervoor zorgt dat hij niet doorslipt. Het remmechanisme is eenvoudig en sterk gebouwd. De remkabels zijn van hoge kwaliteit en buigen iets naar binnen, zodat u er minder last van heeft tijdens het lopen.

In- en uitklappen

Het inklappen van de Gemino 30 gaat heel eenvoudig en kan met één hand worden gedaan. Door de lus op het zitje naar boven te trekken, klapt de rollator door zijn eigen gewicht dicht. Dit inklappen gaat in de breedte, zodat de rollator nog kan rijden en kan blijven staan. Na het inklappen vergrendelt hij automatisch met een sluitmechanisme.

Om de Gemino 30 open te klappen, drukt u de duwhandvatten weer naar de buitenkant en naar beneden. Hij springt automatisch weer in de vergrendeling door het sluitingsmechanisme.

Hoe verstelt u de hoogte?

De handremmen en duwhandvatten zijn eenvoudig in hoogte te verstellen bij de Gemino 30. Het verstellen gaat door middel van een hendel aan de zijkant van het frame. Deze kan open worden geklikt om de duwhandvatten naar boven of onderen te verstellen. Dit verstellen gaat trapsgewijs met aantal gestandaardiseerde lengtes. Door de hendel weer dicht te klikken zitten de duwhandvatten weer vast. Bij het verstellen hoeft er niks losgedraaid te worden of met gereedschap gewerkt te worden. De handvatten zijn ook met een memory functie in te stellen zodat de duwhandvatten altijd in de juiste positie terug gezet worden.

De wielen

De Gemino 30 is erg wendbaar en stuurt heel licht. Dit komt niet alleen door het frame en de bouw maar zeker ook door de wielen. De rollator heeft vier slijtvaste wielen met een diameter van 20 cm en een breedte van 3,6 cm. De wielen zijn van een hard soort rubber en uitermate geschikt voor een vlakke ondergrond.

Extra informatie

Specificaties: Gemino 30

Gewicht

6.1 tot 8 kg

Kleur

Blauw, Champagne, Grijs, Groen, Zilver

Materiaal

Aluminium (lichtgewicht)

Merk

Gemino

Remkabels in het frame

Nee

Garantie

5 jaar

Maximaal gebruikersgewicht

150 kg

Zithoogte van het zitje

62 cm

Hoogte verstelling handvatten

78 cm – 100 cm

Prijsgeschiedenis

-
Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart