Wat is het verschil tussen inklapbare en opvouwbare scootmobielen?


Het verschil tussen inklapbare en opvouwbare scootmobielen?

Er is een groot verschil tussen deze twee verschillende modellen. Wat is overeenkomen is dat ze alle twee geschikt zijn om mee te nemen in bijvoorbeeld de auto of op reis. Het verschil zit hem voornamelijk in de wijze waarop je hem compact kunt maken

Inklapbare scootmobielen

Bij een inklapbare scootmobiel kunt u de scootmobiel in schillende delen uit elkaar halen. Vaak zijn dit vier delen namelijk:

  • Accu
  • Voorkant en middenstuk
  • Achterkant (achterwielen
  • Zitting

Voordelen

Om deze onderdelen los te maken is geen gereedschap nodig en kan alleen worden gedaan. Het voordeel is dat het gewicht van alle onderdelen relatief laag is en hij dus makkelijk te vervoeren is.

Nadelen

Het los maken van alle onderdelen is wel redelijk veel werk en alles weer vast maken ook. Vooral als iemand wat minder goed te been is kan dit een heel karwei zijn. 

inklapbare scootmobiel

Opvouwbare scootmobielen

Bij een opvouwbare scootmobiel kunt u de scootmobiel compact maken door hem in elkaar te vouwen. Dit gaat vaak in 1 beweging en op een makkelijke en lichte manier. 

Voordelen

Het grote voordeel is dat het inklappen heel makkelijk en snel gaat. U kunt dit vaak, licht en snel doen. De scootmobiel is zeer compact en hij blijft kunnen rijden als hij opgevouwen is. Dit is makkelijk als u hem de auto in wilt kunnen rijden.

Nadelen

Het grote nadeel is zijn gewicht omdat de scootmobiel compleet blijft geldt dit ook voor zijn gewicht. Het is daarom belangrijk om te testen of u hem zelf in de auto kunt tillen indien dit gewenst is.

Opvouwbare scootmobiel

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password