Ouderenfonds


Ouderenfonds

Er zijn meer dan 4,1 miljoen 55-plussers in Nederland. Hiervan voelt meer dan 1 miljoen zich eenzaam. Van hen zijn 200.000 extreem eenzaam. Zij hebben slechts één keer in de maand een sociaal contact. (Bron: onderzoek TNS/NIPO, november 2012). Van de ruim 2,9 miljoen 65-plussers voelen bijna 900.000 mensen zich eenzaam.

Eenzaamheid kan ernstige gevolgen hebben: Eenzaamheid verhoogt de bloeddruk, het stressniveau en de kans op een depressie. Eenzame ouderen hebben 14% meer kans om een vroege dood te sterven dan de gemiddelde persoon. Daarmee is de kans op vroeg overlijden bij eenzaamheid twee keer zo groot als bij overgewicht. (Bron: onderzoek Professor Cacioppo, Universiteit van Chicago / The Journal of Psychology, 2012)

Het Nationaal Ouderenfonds is eigenlijk het eigen goede doelen fonds dat zich uitsluitend inzet voor de ouderen in ons land. Zij zorgen met uiteenlopende acties dat ouderen uit hun isolement worden gehaald en zich deel laten voelen van onze maatschappij. Door deze actie beleven ouderen onvergetelijke momenten samen met anderen. Dit kunnen zij niet zonder de vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van Het Nationaal Ouderenfonds. Het is daarom dat Uw Rollator Het Nationale Ouderenfonds een warm hart toedraagt en hen per bestelling financieel ondersteunt.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password