Welke rollator is het makkelijkst in gebruik in de stad Amsterdam?


Amsterdam: Veilig op weg met een rollator door een stad vol hindernissen.

Amsterdam, de stad van de kanalen, de negen straatjes, de kermis voor het paleis op de dam, de hoge herenhuizen op de Herengracht, hoge troittorbanden en de vele tramrails die door de hele stad lopen. Het kiezen van de juiste rollator kan u later veel problemen besparen. Voor het veilig gebruik maken van een rollator in een stad vol hindernissen als Amsterdam is het slim om tijdens het kiezen van de juiste rollator te kijken naar een aantal specifieke eigenschappen die uw veiligheid bevorderen. Gelukkig bieden wij een zeer breed assortiment rollators aan en hebben wij al veel klanten uit Amsterdam, waardoor wij u met veel liefde advies kunnen geven. Op deze pagina vindt u de best verkopende rollators uit de regio Amsterdam en sommen wij een aantal belangrijke factoren op waarmee u rekening moet houden wanneer u een rollator koopt voor gebruik in een grote stad. Amsterdam, de stad van de kanalen, de negen straatjes, de kermis voor het paleis op de dam, de hoge herenhuizen op de Herengracht, hoge troittorbanden en de vele tramrails die door de hele stad lopen. Het kiezen van de juiste rollator kan u later veel problemen besparen. Voor het veilig gebruik maken van een rollator in een stad vol hindernissen als Amsterdam is het slim om tijdens het kiezen van de juiste rollator te kijken naar een aantal specifieke eigenschappen die uw veiligheid bevorderen. Gelukkig bieden wij een zeer breed assortiment rollators aan en hebben wij al veel klanten uit Amsterdam, waardoor wij u met veel liefde advies kunnen geven. Op deze pagina vindt u de best verkopende rollators uit de regio Amsterdam en sommen wij een aantal belangrijke factoren op waarmee u rekening moet houden wanneer u een rollator koopt voor gebruik in een grote stad.

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte rollator voor in de stad Amsterdam is het slim om met een paar kenmerken rekening te houden, zodat u een goede aankoop kunt doen. Omdat u in Amsterdam onder andere rekening moet houden met drukte, trottoirbanden, en het in- en uitstappen in het openbaar vervoer, geven wij u graag een aantal tips bij het zoeken naar een rollator die geschikt is: 4 belangrijke rollator-eigenschappen om rekening mee te houden tijdens de aankoop:

Tip 1: Het gewicht van een rollator is een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer u een rollator aan gaat schaffen.
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw rollator zal u altijd een bepaald gewicht met u mee moeten dragen. Daarom is het slim om goed te letten op het gewicht van een rollator. Een mooie lichtgewicht rollator kan er voor zorgen dat u langer achter elkaar gebruik kunt maken van de voordelen van uw loophulpmiddel én dat het makkelijker te dragen is wanneer de situatie hier om vraagt.

Tip 2: Wendbaarheid - baan uzelf een weg door de drukte
Een stad als Amsterdam brengt obstakels met zich mee; niet alleen een grote mensenmassa zoals in de Kalverstraat waar u soms doorheen moet slalommen, maar ook de nodige verkeerd geparkeerde fietsen en loszittende stoeptegels die ontweken moeten worden. Hierdoor is het verstandig om te kijken naar de wendbaarheid van een rollator. Een moderne, stijlvolle rollator met wielen die 180º kunnen draaien, ondersteunt u te allen tijde terwijl u wendbaar blijft.

Tip 3: Veilig stoepjes en andere obstakels nemen
Eén van de grootste hindernissen tijdens het lopen in de stad zijn de stoepjes en andere opstekende objecten. Er zijn veel manieren om veilig een stoepje op en af te komen. Een goede trapdop is er één van. Hiermee kunt u gemakkelijk lage stoepjes pakken of de rollator naar achteren kantelen om hoge stoepjes te pakken. 


Tip 4: Compact inklappen - nooit een sta-in-de-weg
Een goed inklapmechanisme is een groot voordeel voor een rollator. Steeds meer rollators kunnen zeer compact worden ingeklapt en de beste modellen kunnen ook nog eens met één hand worden ingeklapt. Dit kan zowel in de breedte als ook nog eens in de lengte voor een optimale compactheid. Zo kan u gemakkelijk de rollator meenemen op de verschillende tramlijnen die door Amsterdam lopen. Amsterdam is de officiële hoofdstad van Nederland. Met zijn 853.312 inwoners (peildatum april 2017 - cijfers afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek) is het ook de grootste gemeente van het land. De stad staat bekend om zijn vele grachten en aangrenzende, schitterende herenhuizen. Een overblijfsel uit de gloriedagen uit de Nederlandse geschiedenis, de Gouden eeuw, toen Amsterdam furore maakte als handelcentrum van de wereld. 

Ook is de stad Amsterdam een grote trekpleister voor toeristen. Zo staat de stad bekend om zijn vele bekende musea, zoals het Rijksmuseum, het Vincent van Gogh museum, het Anne Frank-huis en de Hermitage.

Amsterdam kent een uitdagende infrastructuur. Door zijn grote oppervlakte moet u als rollator-gebruiker rekening houden met een groot scala aan vervoersmogelijkheden. Openbaar vervoer en de fiets spelen een grote rol in het Amsterdamse.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password