U bent hier: » Carbon rollator

Carbon rollator: supersterk en lichtgewicht

Als u een rollator kiest, zijn er meerdere factoren waar u op moet letten. U let op comfort, of de rollator voor binnen of buiten is of allebei, hoeveel wielen hij heeft en of ze hard of zacht zijn, de prijsklasse natuurlijk, ga zo maar door. Het verschilt per persoon waar u een rollator uiteindelijk op kiest. Voor de een is het soort wielen belangrijk, de ander let vooral op het opvouwmechanisme. Voor de constructie zijn eigenlijk twee dingen het belangrijkst: zo sterk mogelijk en zo licht mogelijk. Het materiaal waarvan wat dat betreft de beste rollators zijn gemaakt, is carbon.

Wat is carbon?

Carbon is een materiaal dat lichter is dan alluminium en sterker dan staal. Het wordt niet voor niks gebruikt in race auto's, omdat het ongeveer tweederde minder weegt dan alluminium. Carbon bestaat uit hele dunne draden koolstof– zelfs dunner dan het menselijk haar. Dat maakt het juist zo licht en heel handig voor rollators.

Carbon rollators

Uw-rollator.nl heeft meerdere carbon rollators in het assortiment, waaronder ook de nieuwe, stijlvolle Ultralight Carbon van By Acre. Twee modellen die hun dienst eveneens al ruim hebben bewezen lichten we hier nog verder toe. 

 

Drive Nitro Carbon

De Drive Nitro Carbon in de kleur zwart is zeer licht en heeft een echt design ontwerp. Hij is gemaakt uit Carbon Fiber een materiaal wat uit de luchtvaartindustrie komt. Hierdoor is hij zeer sterk en licht. Hij weegt maar 5,8 kg en kan een maximum gewicht van 150 kg dragen. De remkabel zijn weggewerkt in het frame en remmen zeer soepel en direct. Hij is zeer stabiel en heeft aan de voorkant extra grote wielen voor extra rijcomfort. Standaard wordt hij geleverd met een stokkenhouder, rugsteun en tas met ritssluiting.

 

Rehasense Athlon Carbon

De Rehasense Athlon rollator is gemaakt van Carbon Fiber en daarom extreem licht met zijn 5,2 kg. Dit maakt hem ook meteen 1 van de lichte modellen verkrijgbaar.

De Rehasense Athlon heeft een stijlvol en mooi design. Hij is gemaakt van Carbon Fiber en de overige onderdelen van hard kunststof. Het remsysteem is heel licht wat hem uitstekend geschikt maakt voor mensen met minder kracht in hun handen.

Hij kan een gewicht aan van 150 kg en heeft een makkelijk inklap systeem waarbij het model vast klikt.

 

 

 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl