U bent hier: » verlichting op rollator

Verlichting op de rollator


Bent u eigenlijk wel goed zichtbaar met uw rollator in het donker? Het is weer bijna wintertijd dus dat houdt in dat het weer sneller donker wordt buiten. Zelfs de straatverlichting gaat zelfs aan voordat de winkels sluiten. Het is misschien een goed idee om te kijken of uw rollator goed te zien is in de koudere donkere tijden. Verlichten kan op verschillende manieren: reflectoren of een lampje bijvoorbeeld.


Reflectoren op de rollator


Alle rollators van uw-rollator.nl hebben reflectoren. Net zoals bij andere vervoersmiddelen weerkaatsen deze reflectoren het licht van het licht dat erop geschenen wordt. Hierdoor bent u tijdelijk beter zichtbaar en kunt u met een veilig gevoel rondlopen met uw rollator


Om de reflectoren optimaal te laten presteren is het wel van belang dat je ze goed schoon houdt. Door gebruik kan het zo zijn dat ze vies zijn geworden, Bijvoorbeeld door opgespatte modder van toen u door die plas reed. Als dat het geval is, werken ze minder goed. Daarom is het altijd handig, maar zeker als het donker is, om te kijken of uw rollator nog schoon is. Zorg er ook voor dat hij tijdens het lopen ook goed te zien is. Dus hang er geen tas of jas voor want dan hebben de reflectoren namelijk geen zin en bent u nog steeds niet goed zichtbaar.


Verlichting op de rollator


Naast het licht van de reflectoren, kunt u ook zorgen dat u zelf verlichting op de rollator heeft. De Topro-serie
 rollators heeft een ledlamp die u bevestigt aan het frame van de rollator en die wel wat lijkt op een zaklamp. De lamp schijnt naar voren en geeft u dus ook wat meer zicht. Ook heeft de Topro-serie een verlichting met val-alarm. Deze lamp gaat in het donker automatisch aan als u gaat lopen, en heeft een alarm dat anderen waarschuwt wanneer u valt.

 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl