U bent hier: » verlichting op rollator

Verlichting op de rollator


Bent u eigenlijk wel goed zichtbaar met uw rollator in het donker? Vooral in de winter is het natuurlijk erg vroeg donker en bent u vaak nog buiten actief na zonsondergang. Zelfs de straatverlichting gaat in de wintermaanden aan ruim voordat de winkels sluiten. Het is misschien een goed idee om te kijken of uw rollator goed te zien is in de koudere donkere tijden. Verlichten kan op verschillende manieren: reflectoren of een lampje bijvoorbeeld. 


Reflectoren op de rollator


Alle rollators van uw-rollator.nl hebben reflectoren. Net zoals bij andere vervoersmiddelen weerkaatsen deze reflectoren het licht van het licht dat erop geschenen wordt. Hierdoor bent u tijdelijk beter zichtbaar en kunt u met een veilig gevoel rondlopen met uw rollator


Om de reflectoren optimaal te laten presteren is het wel van belang dat u ze goed schoonhoudt. Door gebruik van uw rollator buitenshuis kan het zo zijn dat ze vies zijn geworden, bijvoorbeeld door opgespatte modder door een plas of een passerende auto. Vieze reflectoren werken minder goed dan schone reflectoren, simpelweg omdat reflectie door vuil minder goed gaat. Het is daarom altijd handig, maar zeker als het donker is, om te kijken of uw rollator nog schoon is. Zorg er ook voor dat de reflectoren tijdens het lopen goed te zien zijn, anders hebben ze weinig nut. Hang er dus liever geen tas of jas voor, want dan hebben de reflectoren namelijk geen zin en bent u nog steeds niet goed zichtbaar.


Verlichting op de rollator


Naast het licht van de reflectoren, kunt u ook zorgen dat u zelfs verlichting op de rollator heeft. De rollators van TOPRO hebben
 een ledlamp die u bevestigt aan het frame van de rollator en die wel wat lijkt op een zaklamp. De lamp schijnt naar voren en geeft u dus ook wat meer zicht. Ook heeft de Topro-serie een verlichting met val-alarm. Deze lamp gaat in het donker automatisch aan als u gaat lopen, en heeft een alarm dat anderen waarschuwt wanneer u valt.

 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl