U bent hier: » Rollator reparatie

Rollator reparatie

Het is erg van belang dat uw rollator naar behoren werkt wanneer u een ommetje maakt en deelneemt aan het verkeer. U gebruikt uw rollator waarschijnlijk erg veel en daarom is het natuurlijk belangrijk dat u deze goed en prettig kunt gebruiken.

Er belanden jaarlijks meer dan 2000 ouderen op de eerste hulp door ongelukken met een rollator. Veel van deze ongevallen worden veroorzaakt doordat er iets mis is met de rollator. Voorkom ongelukken door zeker te weten dat uw rollator goed onderhouden is.  Onderhoudsbeurten aan uw rollator zijn belangrijk, omdat er zo in een vroeg stadium problemen of gebreken aan uw rollator kunnen worden geconstateerd, voordat er iets ernstigs kan gebeuren.


De volgende zaken dienen tijdig en jaarlijks gecontroleerd te worden voor optimaal gebruik van uw rollator:

- remmen; remkabels en remblokjes
- gebreken aan frame
- wielen controleren op recht en soepel draaien
- inklapmechanisme
- grip en stabiliteit van handvatten
- stevigheid en vastheid van het zitje en ruggensteun
- zitten de bouten en moeren goed vast

Een slecht afgestelde of gebrekkige rollator kan veel lichamelijke problemen opleveren, zoals een pijnlijke rug, schouders of polsen. Laat uw rollator tijdig controleren en eventueel repareren, zodat u weer in een goede houding gaat lopen.


De volgende reparaties zijn mogelijk voor uw rollator:

- onderdelen vervangen
- onderdelen repareren
- remkabels installeren
- accessoires op de rollator monteren
- etc.


Waar kunt u terecht voor onderhoud of reparatie van uw rollator?

Uw-Rollator is een samenwerkingsverband aangegaan met een partij die deze service biedt aan huis. De mobiele monteurs van FietsNED komen bij u thuis langs voor onderhoud of reparatie aan uw rollator. FietsNED monteurs komen bij u langs met een mobiele reparatiebus waar alles in zit om uw rollator weer piekfijn in orde te maken. Met ruim 30 uitrijlocaties over heel Nederland biedt FietsNED de meest complete dekking. Hier vindt u meer informatie over de onderhouds- en reparatieservice van Uw-Rollator en leest u hoe u eenvoudig een afspraak kunt maken met de mobiele onderhouds- en reparatieservice.

 

Wat kan ik zelf doen om mijn rollator in goede conditie te houden?

U kunt een aantal eenvoudige dingen doen om ervoor te zorgen dat uw rollator in goede staat blijft. Allereerst is het belangrijk om voorzichtig met de rollator om te gaan. De meeste rollators kunnen best wel tegen een stootje, maar wees er toch zuinig op.

Laat uw rollator niet buiten staan, door regenval en andere weercondities kan het frame en diverse onderdelen gaan roesten. Zet de rollator dus binnen wanneer u deze niet gebruikt. Even de rollator buiten parkeren is natuurlijk geen probleem.

Maak de rollator regelmatig schoon. Verwijder viezigheid op het frame en tussen de draaiassen van de wielen. Viezigheid tussen de wielen kan ervoor zorgen dat de wielen op den duur niet meer soepel draaien. 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl