Rollator opvouwen


Er zijn verschillende soorten rollators op de markt en vraag blijft altijd welke is het meest voor u geschikt. Hier op Uw-rollator hebben wij bijna alle modellen die er beschikbaar zijn, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken. Hoe en of dat u een rollator kunt opvouwen is een belangrijke aspect van uw keuze. Neemt u de rollator mee op reis? Of wilt u hem makkelijk weg kunnen zetten? 

Hoe kunt u een rollator dichtklappen?

Er zijn verschillende soorten rollatormodellen op de markt en dus klappen niet alle rollators op dezelfde manier in. Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten inklappen of vouwen te onderscheiden. 

1. Verticaal inklappen

De wat oudere en minder handzame rollators kunt u verticaal inklappen. Bij deze modellen zit er vaak een hendel of stang onder het zitje die u naar boven kunt trekken. De voorste twee wielen komen dan naar de achterste twee wielen toen. De rollator is dan een stuk smaller. Bij enkele modellen kunt u met klittenband de stangen bij elkaar houden zodat de rollator niet weer uitklapt. Wij van Uw Rollator vinden deze manier van opvouwen niet heel gebruiksvriendelijk, omdat deze modellen vaak wat zwaarder zijn en u ze goed moet tegenhouden om het klittenband eromheen te doen. Een ander nadeel van dit soort rollators is dat hij vaak niet blijft staan in ingeklapte vorm, waardoor u hem moet neerleggen of tegen een muur moet zetten.

2. Horizontaal inklapbare rollators

De wat modernere rollator modellen kunt u eigenlijk allemaal horizontaal opvouwen. Bij deze modellen zit er een handvat aan het zitje wat omhoog kan worden getrokken. Door het gewicht van de rollator klapt hij gemakkelijk dicht en weer open.
De rollator gaat automatisch op slot of kunt u een klein haakje aan de voorkant dicht doen zodat hij niet meer open kan klappen. Wanneer u de rollator opvouwt komen de wielen horizontaal (in de breedte) naar elkaar toe hierdoor blijft de ingeklapte rollator stabiel en gemakkelijk staan. De duwhandvatten van deze modellen kunt u gemakkelijk naar beneden doe om de rollator nog compacter te maken. In opvouwen staat is hij lekker smal zodat hij in de auto past of makkelijk weggezet kan worden.
Bij het uitklappen hoeft u slecht het zitje weer naar beneden te drukken en hij klapt automatisch weer open. Nadat u een klik heeft gehoord is hij vergrendelt en kunt u hem weer gebruiken.

3. Compact opvouwbaar (reisrollator)


Er zijn ook een aantal rollators verkrijgbaar die u extra compact kunt opvouwen. Wij noemen deze graag de reis-rollators. omdat u ze heel gemakkelijk kunt meenemen in de bus, trein en zelfs het vliegtuig. Het verschil tussen deze rollators en standaard opklapbare rollators is dat u ze in twee stappen kunt opvouwen:

1. De eerste stap bij het inklappen van deze rollators is om hem horizontaal in te klappen, zoals normale rollators.
2. Bij de tweede stap kunt u ook nog de buizen van de achterwielen naar het frame toevouwen.

Hierdoor is hij zeer compact en kan hij in een tas worden gedaan voor op reis. Bij sommigen modellen kunt u de voorwielen ook nog eens inklappen. 
Let bij reisrollators wel goed op de gebruiksvriendelijkheid want bij een aantal modellen moeten er schroeven worden losgedraaid om hem in te klappen. De ervaring leert ons dat u bij de reisrollator beter iets extra’s kunt uitgeven. 

Om u een beter beeld te geven bij op opvouwen van een reis rollator kunt u hier een video bekijken van de Wheelzahead Track 4.0: Dit model is het meeste verkochten reis rollator in Nederland. 

Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart