U bent hier: » Rollator opvouwen

Rollator opvouwen


Er zijn verschillende soorten rollators op de markt en vraag blijft altijd welke is het meest voor u geschikt. Hier op Uw-rollator hebben wij bijna alle modellen die er beschikbaar zijn zodat u altijd de juiste kuizen kunt maken. Hoe en ofdat u een rollator kunt opvouwen is een belangrijke aspect van u keuze. Neemt u de rollator mee op reist? Od wilt u hem makkelijk weg kunnen zetten? 

Hoe kunt u een rollator dichtklappen?

Er zijn verschillende soorten rollator modellen op de markt en al deze rollalotoren kunnen worden ingedeelt in drie groepen als het gaat hoe je ze kunt inklappen:

1. Verticaal inklappen

De wat ouderen, en minder handzame rollators kunt u verticaal inklappen. Bij deze modellen zit er vaak een hendel of stang onder het zitje die u naar boven kunt trekken. De voorste twee wielen komen dan naar de achterste twee wielen toen. De is de rollator een stuk minder smaller. Bij enkele modellen kunt u met klittenband de stangen bij elkaar houden zodat de rollator niet weer uitklapt. Wij van uw-rollator vinden deze manier van opvouwen niet heel gebruiksvriendelijke omdat deze modellen vaak wat zwaarder zijn en u ze goed moet tegenhouden om het klitterband erom heen te doen.Een ander nadeel van deze soort rollators is dat hij vaak niet blijft staan in ingeklapt vorm waardoor u hem moet neerleggen of tegen een muur moet zetten.

Hieronder vallen o.a. de volgende rollators:

Elephantje standaard Caremart Basic Drive rollator Migo Premis Provo 2e generatie
Elephantje standaard Caremart Basic Drive rollator Migo Premis Provo 2e generatie2.Horizontaal inklapbare rollators

De wat moderne rollator modellen kunt u eigenlijk allemaa horizontaal opvouwen. Bij deze modellen zit er een handvat aan het zitje wat omhoog kan worden getrokken. Door het gewicht van de rollator klapt hij gemakkelijk dicht en weer open.
De rollator gaat automatisch op slot of kunt u een klein haakje aan de voorkant dicht doen zodat hij niet meer open kan klappen. Wanneer u de rollator opvouwt komen de wielen horizontaal (in de breedte) naar elkaar toe hierdoor blijft de ingeklapte rollator stabiel en gemakkelijk staan. De duwhandvatten van deze modellen kunt u gemakkelijk naar beneden doe om de rollator nog compacter te maken. In opvouwen staat is hij lekker smal zodat hij in de auto past of makkelijk weggezet kan worden.
Bij het uitklappen hoeft u slecht het zitje weer naar beneden te drukken en hij klapt automatisch weer open. Nadat u een klik heeft gehoord is hij vergrendelt en kunt u hem weer gebruiken.

Hieronder vallen o.a. de volgende rollators:

Handicare Gemino 30 Topro Olympos Standaard Trust Care let's go out
Handicare Gemino 30 TOPRO Olympos Standaard  Trust Care Lets Go Out Handicare Gemino 60


3. Compact opvouwbaar (reisrollator)


Er zijn ook een aantal rollator verkrijgbaar die u extra compact kunt opvouwen. Wij noemen deze graag de reisrollars dit omdat u ze heel gemakkelijk kunt meenemen in de bus, trein en zelfs het vliegtuig. Het verschil zit hem bij deze rollators dat u ze in twee stappen kunt opvouwen:

1. De eerste stap bij het inklappen van deze rollators is om hem horizontaal in te klappen.
2. Bij de tweede stap kunt u ook nog de buizen van de achterwielen naar het frame toevouwen.

Hierdoor is hij zeer compact en kan hij in een tas worden gedaan voor op reis. Bij sommigen modellen kunt u de voorwielen ook nog eens ingeklapt.
Let bij reisrollators wel goed op de gebruiksvriendelijksheid want bij een aantal modellen moeten er schroeven worden losgedraaid om hem in te klappen. De ervaring leert ons dat u bij de reisrollator beter iets extra's kunt uitgeven. 

Om u een beterbeeld te geven bij op opvouwen van een reis rollator kunt u hier een video bekijken van de Wheelzahead Track 3.0: Dit model is het meeste verkochten reis rollator in Nederland. 


Hieronder vallen o.a. de volgende rollators:

Wheelzahead track 3.0. Caremart Litetravel Kaigo Travel Deluxe Vermeiren Quadri-light
Wheelzahead Track 3.0.  Caremart Litetravel Kaigo Travel Deluxe Vermeiren Quadri-light
8.6 /10

Uw-Rollator.nl