U bent hier: » Rollator op reis

Rollator op reis: veilig op reis

Wanneer u van plan bent om op vakantie te gaan, kunt u overwegen om uw rollator mee te nemen. Zo kunt u ook op uw vakantieadres genieten van de ondersteuning van dit hulpmiddel. Veel mensen zien echter beren op de weg als het gaat om het meenemen van hun rollator op reis. Kan een rollator wel mee in het vliegtuig bijvoorbeeld? Of past de rollator wel in de auto? Wij krijgen deze vragen vaker van onze klanten en kunnen u daarom voorzien van antwoorden op uw vragen en geven u graag tips voor als u van plan bent om met een rollator te gaan reizen.

  

Past mijn rollator in de auto?

rollator-op-reis

De meeste rollators passen gewoon in uw auto. Houd er echter wel rekening mee dat niet alle rollators even veel wegen. Een rollator die alle terreinen aan kan is vaak een stukje zwaarder dan lichtgewicht rollators. Kunt u deze gemakkelijk uw auto in tillen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Anders kunt u wellicht hulp vragen aan iemand in uw omgeving. Er zijn ook reisrollators die speciaal zijn ontwikkeld om in uw auto te passen en om mee op reis mee te nemen. Uniek aan deze modellen is dat ze zonder dat u onderdelen hoeft los te schroeven, makkelijk dubbelvoudig kunnen worden ingeklapt. Extra compact, geschikt voor op elke reis. 

 

Kan ik met mijn rollator in het vliegtuig?

Bij veel vliegtuigmaatschappijen kunt u uw rollator meenemen met uw handbagage. Sommige rollators hebben een bijgeleverde tas, waarmee u deze makkelijker mee kunt nemen het vliegtuig in. Wij raden wel aan om voor de zekerheid contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij waarmee u reist, zodat u zekerheid hebt over het meenemen van de rollator in uw handbagage. De rollator meenemen in het bagageruim zal zeker geen probleem zijn bij de meeste organisaties. Indien u dit wenst, pakt u de rollator voor de zekerheid goed in. Er wordt niet altijd even voorzichtig met deze spullen omgegaan. Mocht uw rollator tijdens de garantieperiode schade oplopen door het vervoer in het bagageruim, dan kunt u de schade claimen bij de vliegtuigmaatschappij.

  

Op reis met een rollator

Wanneer u nog geen rollator heeft, maar al wel een reis in het vooruitzicht heeft, kunt u het beste rekening houden met uw bestemming bij het aankopen van een rollator. Voor vakantieplekken waar u veel zult moeten lopen in bijvoorbeeld een oude binnenstad is het belangrijk dat u een rollator heeft die deze uitdaging aankan. Een wat zwaarder model met goede banden helpt bijvoorbeeld het tegengaan van trillingen van straatstenen zoals kinderkopjes. U kunt met sommige modellen zelfs met het grootste gemak door de bossen lopen. Zo heeft u niet alleen op vakantie, maar ook thuis veel plezier van een echte outdoor rollator. Gaat u op een reis waarbij de ondergrond vooral vlak is, dan kunt u natuurlijk voor een lichter model kiezen. Zo kunt u de rollator ook makkelijk opbergen als u dat wilt. Vaak zijn deze rollators ook erg mooi qua design en zitten er veel handige extra's bij, zoals tassen of stokhouders. Er is veel keuze en iederen rollator heeft eigenschappen die hem voor u juist wel of minder geschikt maken. Wanneer u het wenst, kunnen wij u persoonlijk adviseren. Om contact met ons op te nemen kunt u mailen, bellen of chatten. Onze specialisten staan u graag te woord en helpen u met de beste keuze voor u. 

  

Waarom een rollator op reis meenemen?

Natuurlijk is het gebruiken van een rollator niet meteen iets waar u trots op bent. U kiest er met een rollator echter wel voor om nog langer van uw mobiliteit te kunnen genieten. Niet alleen is een rollator een prettige ondersteuning, de rollators zijn de afgelopen jaren steeds mooier geworden. U loopt echt niet voorschut met een van onze prachtige designrollators in een mooie kleur. Dat is precies de reden dat wij vinden dat u niet bang moet zijn om ook op reis uw rollator te gebruiken. U heeft zo altijd uw trouwe loophulpmiddel bij de hand en kunt steunen wanneer u dat nodig heeft. De meeste rollators zijn voorzien van een zitje, wat erg handig kan zijn als u op reis veel gaat wandelen. Zo kunt u tussendoor altijd even uitrusten en genieten van het mooie uitzicht op reis. Een rollator biedt daarnaast natuurlijk ook nog de nodige opbergruimte, zodat u veel souverniertjes mee naar huis kunt nemen of een snelle boodschap kunt halen tussen de uitjes door. Laat een rollator geen belemmering zijn van uw reis, maar juist ondersteuning en hulp bieden, zodat u optimaal kunt genieten! 

 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl