U bent hier: » Rollator Rotterdam

Rollator Kopen Rotterdam

 

Met een rollator door Rotterdam lopen is een uitdagende bezigheid gezien de vele stadse obstakels die de stad biedt. Hoewel Rotterdam qua infrastructuur de laatste decennia hard heeft gewerkt aan de bereikbaarheid van het stadscentrum, is niet elke plek van Rotterdam zo toegankelijk voor mensen met een rollator. Waar moet u dan op letten bij een rollator kopen? Rotterdam kent een mengelmoes van stukjes oude stad die de oorlog hebben overleefd en een heel nieuw gedeelte. Bij een rollator kopen voor Rotterdam ligt daardoor de nadruk op een belangrijk onderdeel: de banden van de rollator.

rollator kopen rotterdam erasmus

 

Juiste rollatorbanden kiezen

 

Bij het kiezen van een rollator is het belangrijk dat u goed kijkt naar welke banden er op het model zitten en of deze verwisselbaar zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die u in ogenschouw moet nemen bij het kiezen van de juiste rollators. Maak voor uzelf de volgende afwegingen:

  • Gaat u de rollator vooral binnen of vooral buiten gebruiken?
  • Wilt u nog graag actieve wandelingen kunnen maken in bijvoorbeeld het bos?
  • Wilt u de rollator compact kunnen opvouwen?
  • Wenst u de rollator zelfstandig op te kunnen tillen en bijvoorbeeld in een auto te kunnen leggen?

 

De keuzes die u maakt zullen u al snel naar een beperkt aantal rollators leiden die ideaal zijn voor uw behoeftes. Bijvoorbeeld in Rotterdam zult u de rollator waarschijnlijk wel buiten willen gebruiken. Rollators met harde banden zijn dan minder geschikt, vooral in wijken als Delfshaven, waar veel kinderkopjes en ongelijke stoepen zijn. Door de hardheid van de banden zal de rollator dan veel gaan trillen, wat natuurlijk niet zo fijn en comfortabel loopt.

 

Rotterdam als stad met een rollator

 

De gemeente Rotterdam telt ruimt 600.000 inwoners en is daarmee de een na grootste gemeente van Nederland. Als een stad met een van de grootste havens ter wereld is Rotterdam welbekend. Het centraal station, de Koopgoot, de Erasmusbrug en het prachtige Hotel New York zijn echte eyecatchers voor de stad. Natuurlijk bieden al die verschillende architecturen, stijlen en decennia van infrastructuur veel uitdagingen als u met een rollator op pad gaat. Stoepjes, kinderkopjes of ongelijke wegen zijn de orde van de dag. Als u vaak met het openbaar vervoer binnen Rotterdam reist, moet u daar ook rekening mee houden qua gewicht en inklapbaarheid van de rollator. Een lichtere en goed inklapbare rollator is wel zo makkelijk als u vaak de tram of metro neemt, zodat u met zo min mogelijk moeite optimaal kunt blijven genieten van uw mobiliteit. 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl