U bent hier: » Rollator in elkaar zetten

Stappenplan voor het ingebruik nemen van uw rollator.

In dit stappenplan leggen we u uit hoe u, na ontvangst, de rollator het best in gebruik kunt nemen. Vaak zijn er wat onduidelijkheden en gaan er hierdoor onnodig wat dingen mis. Voor optimaal gebruik & veiligheid raden we u aan om dit stappenplan uit te voren. Hierdoor kunt u snel & gemakkelijk u rollator in gebruik nemen. 

                  Rollz rollator

Stappenplan 

ROLLATOR UIT DE DOOS HALEN

Snij voorzichtig met een schaar of mes de tapranden van de doos open. Eenmaal open, kunt u de rollator voorzichtig uit de doos tillen, of indien gewenst, schuiven. Haal eventuele verdere accesoires er uit zodat ze niet achterblijven.

stappenplan rollator

UITKLAPPEN

Haal de rollator uit een eventuele plastic verpakking. Klap daarna de wielbasis uit zodat de rollator stevig blijft staan voor de verdere stappen. Veel rollators hebben een kliksysteem aan beide kanten van het zitvlak. Zorg dat dit zitvlak goed vast zit, zodat er daarna veilig op plaats kan worden genomen. Op de foto hiernaast is een zitje te zien met een kliksysteem. Druk met beide handen op de buitenste stangen, totdat het zitje zich vastklikt. Heeft u een dubbel opvouwbare reis rollator? Zie dan de geleverde gebruiksaanwijzig of kijk op de productpagina voor verdere instructies. 

  

HANDVATEN

Indien de handvaten van uw rollator er nog niet opzitten, schuift u deze gemakkelijk in het frame. Zorg ervoor dat de remkabels niet verstrengeld raken om het frame.  

- Afstellen handvaten
Ga achter uw rollator staan. Houdt uw handen naast uw lichaam. Zorg dat het handvat wordt  vastge-zet/klikt op polshoogte van deze houding. Dit zorgt voor optimale ondersteuning en voorkomt rugklachten.

                                                                            
8.6 /10

Uw-Rollator.nl