U bent hier: » Rollator in elkaar zetten

Stappenplan voor het in gebruik nemen van uw rollator.

De meeste rollators, zeker in het wat duurdere segment, worden kant-en-klaar in de doos bij u afgeleverd. Het enige wat u meestal moet doen is de rollator uitklappen en voor u op de juiste hoogte afstellen. Niet alle modellen komen echter zo bijna u binnen. Ongeacht welk model u ook heeft, wij willen u graag hulp bieden bij het juist in gebruik nemen van uw rollator. In dit stappenplan leggen we u uit hoe u, na ontvangst, de rollator het best in gebruik kunt nemen. Soms zijn er wat onduidelijkheden en gaan er hierdoor onnodig wat dingen mis. Voor optimaal gebruik & veiligheid raden we u aan om dit stappenplan uit te voeren. Hierdoor kunt u snel & gemakkelijk uw rollator in gebruik nemen. Hoe u uw rollator in elkaar kunt zetten wanneer dat nodig is kunnen we u ook uitleggen hoe dat moet. Mocht u er echt niet uitkomen, dan kunt u ons altijd bereiken via mail, chat of telefoon. 

                  Rollz rollator

Stappenplan 

DE ROLLATOR UIT DE DOOS HALEN

U kunt het beste een scherpe schaar of mes gebruiken om de taperanden van de doos te openen. Wees voorzichtig en snij niet te diep. Wanneer u de randen los hebt gesneden, kunt u de doos openvouwen. U kunt nu de rollator voorzichtig uit de doos tillen, of de doos eerst kantelen en de rollator eruit schuiven. Bij sommige rollators worden standaard accessoires meegeleverd. Controleer de doos en zorg ervoor dat eventuele accessoires niet achterblijven. 

stappenplan rollator

UITKLAPPEN

Haal de rollator uit een eventuele plastic verpakking. Klap daarna de wielbasis uit, zodat de rollator stevig blijft staan voor de verdere stappen. Veel rollators hebben een kliksysteem aan beide kanten van het zitvlak. Zorg dat dit zitvlak goed vast zit, zodat er daarna veilig op plaats kan worden genomen. Op de foto hiernaast is een zitje te zien met een kliksysteem. Druk met beide handen op de buitenste stangen, totdat het zitje zich vastklikt. De klik is duidelijk te horen als u de rollator goed aandrukt. Heeft u een dubbel opvouwbare reis rollator? Zie dan de geleverde gebruiksaanwijzig of kijk op de productpagina voor verdere instructies. 

  

HANDVATEN

Indien de handvaten van uw rollator er nog niet opzitten, schuift u deze gemakkelijk in het frame. Zorg ervoor dat de remkabels niet verstrengeld raken om het frame.  

- Afstellen handvaten
Ga achter uw rollator staan. Houd uw handen naast uw lichaam. Zorg dat het handvat wordt  vastgezet/-geklikt op polshoogte wanneer u rechtop staat. Dit zorgt voor optimale ondersteuning en voorkomt schouder- en rugklachten.

                                                                            
8.6 /10

Uw-Rollator.nl