Rollator in de auto plaatsen

Wanneer u een rollator gebruikt is het vaak lastig om naar bepaalde plekken te gaan, omdat het met de rollator te ver lopen is of moeilijk bereikbaar is. In zo’n geval is het handig als u uw rollator in de auto kunt plaatsen. Dit kan echter ook een hele onderneming zijn als u een rollator heeft die niet ver in kan klappen of zwaar is. Een rollator is een hulpmiddel om uw mobiliteit juist te verbeteren, dus een rollator die u makkelijk mee kunt nemen is dan erg belangrijk. U wilt zo flexibel mogelijk zijn in het gebruiken van uw auto en het mee kunnen nemen van uw rollator. Wanneer uw rollator niet geschikt is voor uw auto of moeilijk past, worden zelfs de kleinste uitstapjes al een grote uitdaging. Wij adviseren u graag over het voorkomen van zulke vervelende situaties door u een aantal tips te geven. Zo haalt u het meest uit uw rollator en optimaliseert u uw mobiliteit.

Tips voor het plaatsen van uw rollator in te auto.

  • Vraag uw partner of een buurtgenoot gerust om hulp bij het tillen van uw rollator. Het is helemaal niet erg dat u uw rollator niet in de achterbak kunt tillen. Het kan zijn dat uw auto een hogere kofferbak heeft, wat het extra zwaar maakt. Een buitenstaander helpt juist graag een handje in die situatie!
  • Let bij aankoop van een rollator goed op het gewicht ervan. Hoe lichter de rollator, hoe makkelijker deze mee te nemen is naar verschillende plekken. U kunt een lichtgewicht rollator namelijk beter tillen en verplaatsen als dat nodig is, dan wanneer de rollator zwaar is. 
  • Let ook op de opvouwbaarheid van de rollator. Als deze gemakkelijk op te vouwen is, dan kunt u deze zonder problemen in de achterbak plaatsen. Zo hoeft u niet moeilijk te doen met het platleggen van de achterbank of bang te zijn dat u geen ruimte meer heeft voor uw boodschappen. 
  • Daarnaast is het handig om te kijken naar de grootte van de rollator. Bent u veel op stap met de auto maar heeft u wel wat ondersteuning nodig bij het lopen? Dan voldoet een wat kleinere en simpelere rollator. Deze is gemakkelijk mee te nemen en neemt niet teveel ruimte in. Wanneer u de rollator meer moet gebruiken, is het wellicht handiger om naar een rollator met meer mogelijkheden te kijken, die wat specifieker voldoen aan uw wensen. 

Met deze tips wordt een uitje een minder grote opgave, waar u meer van kunt genieten!

Zo kunt u uw rollator meenemen waar u maar wil, zonder dat u zich druk hoeft te maken over het tillen ervan of het gebrek aan ruimte. De rollator is bedoeld om uw mobiliteit te ondersteunen, niet om deze te verminderen. Ons beste advies is om in ieder geval een rollator te kiezen die het beste past bij uw behoeften. Het kan zijn dat een goedkoper model voldoet, maar voor de meeste mensen is een iets duurder model op de lange termijn de beste keuze. Deze modellen zijn vaak voorzien van jarenlange fabrieksgarantie en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. U hoeft zich dus niet alleen geen enkele zorgen te maken over de materialen en levensduur van deze modellen, maar u kunt ook langer genieten van een product van hogere kwaliteit. Mocht u nog specifieke vragen hebben of advies nodig hebben, neem dan contact met ons op. 

Uw-Rollator.nl
Logo
Shopping cart