U bent hier: » Rollator banden

Welke verschillende rollator banden zijn er?

Rollators komen in veel verschillende vormen en maten en dit geldt ook voor de banden. Wanneer u een rollator gaat kopen is het belangrijk om te weten waaruit u kunt kiezen en waarom. Op deze pagina hebben wij de 4 verschillende soorten banden voor u beschreven.


De verschillende banden

Er zijn 4 verschillende soort banden beschikbaar voor rollators. Helaas zijn er bijna geen modellen beschikbaar waarbij de banden gemakkelijk verwisselt kunnen worden. Het is dus goed om te bepalen waar en waarvoor u de rollator het meeste gaat gebruiken.

  1. Harden banden
  2. Semi banden
  3. Zachte banden
  4. Luchtbanden

Harde rollator banden

Er zijn nog maar weining rollators met echt harde rubbere wielen. Deze massive rubbere banden zijn een heel klein beetje in te drukken en erg zwaar. Dit soort banden komen eigenlijk nog alleen maar voor op de budget modellen en de traditionele stalen rollator. Het voordeel van deze banden is dat er erg sterk zijn en slijtvast. Nadeel is dat ze de rollator zwaar maken en ervoor zorgen dat rollator erg trilt tijden het lopen.

   Harde banden rollator

Semi banden rollator   

Semi rollator banden

Semi rollator banden zijn de meest voorkomende banden op dit moment. Dit zijn banden die tussen hard en zacht inzitten. Je kunt ze net iets verder indrukken dan harde banden maar hebben ook weer niet de zelfde eigenschappen als zachte banden. Semi banden zijn meestal geen massive wielen maar een dunner laagje rubber op de velg zodat de rollator licht blijft. Het gebruikte materiaal is stijtvast en sterk.
Semi banden absorberen trillingen tijdens het lopen en zorgen door hun hardheid dat u makkelijk en soepel kunt manoeuvreren op bijna elk opervlak. Dit type band komt zoveel voor bij grote als wat kleinere wielen voor.


Zachte banden

Zachte banden zijn de nieuwste soort banden en komen veel voor bij rollators voor het meer actievere gebruik. Wanneer mensen veel wandelen in de stad of in het bos, boodschappen doen of veel reizen.
Deze banden zijn een stuk zachte en kunnen makkelijk ingedrukt worden. Er zit geen lucht in en zijn dus lekvrij en erg stijtvast. Door hun zachtheid absorberen ze de meeste trillingen wat er voor zorgd dat u rustig en prettig loopt. De banden geven ook meer grip en stabiliteit tijdens het lopen. Op ruwere ondergrond manoeuvreren de banden hierdoor ook iets stroever dan een wat hardere band. Dit omdat ze een grote wrijving met de grond hebben.
De meeste rollator wielen met zachte banden zijn ook iets groter omdat ze zo obstakels nog makkelijker kunnen nemen.

   Zachte banden rollatorlucht band   

Lucht banden

Er zijn maar een handje vol rollators met lucht banden. Rollators die gebruikmaken van lucht banden zijn vaak speciale modellen. Bedoelt om extra ondersteuning te bieden tijdens het hardlopen of waneer u echt trektocht maakt door de bossen en bergen. De banden zijn op de zelfde manier als een fietsband op te pompen. Het rubber is erg dik en ze zullen dan ook niet snel lek gaan. De banden hebben veel profiel zodat u nog meer grip heeft tijdens te lopen. Met lucht banden trilt u rollator vrijwel niet.Dit zijn de verschillende banden waaruit u kunt kiezen. Op onze website kunt u in de filter selecteren welke soort banden u het liefste heeft. Wij laten u dan de modellen zien waaruit u kunt kiezen. Gaan hier naar het overzicht van onze rollators.

8.6 /10

Uw-Rollator.nl