U bent hier: » Rollator Amsterdam
welke-rollator-in-amsterdam

Amsterdam: Veilig op weg met een rollator door een stad vol hindernissen.

Amsterdam, de stad van de kanalen, de negen straatjes, de kermis voor het paleis op de dam, de hoge herenhuizen op de Herengracht, hoge troittorbanden en de vele tramrails die door de hele stad lopen. Het kiezen van de juiste rollator kan u later veel problemen besparen. Voor het veilig gebruik maken van een rollator in een stad vol hindernissen als Amsterdam is het slim om tijdens het kiezen van de juiste rollator te kijken naar een aantal specifieke eigenschappen die uw veiligheid bevorderen. Gelukkig bieden wij een zeer breed assortiment rollators aan en hebben wij al veel klanten uit Amsterdam, waardoor wij u met veel liefde advies kunnen geven. Op deze pagina vindt u de best verkopende rollators uit de regio Amsterdam en sommen wij een aantal belangrijke factoren op waarmee u rekening moet houden wanneer u een rollator koopt voor gebruik in een grote stad.                   Amsterdam kanaal 2015


Best verkochte rollators in de regio Amsterdam

Amsterdam Plaats 2 WheelzAhead Track Amsterdam Plaats 1 Handicare Gemino 60 Amsterdam Plaats 3 TOPRO Troja 2G Standaard
Ga naar WheelzAhead Track Ga naar WheelzAhead Track Ga naar WheelzAhead Track
Nummer 1                       
De populairste rollator in de regio Amsterdam is met groot verschil de Handicare Gemino 60! Maar liefst 21% van al onze klanten uit Amsterdam kiest voor deze topper.

Van de kinderkopjes op de Dam, tot de bospaden in het Amsterdamse Bos, deze extra brede rollator is uw beste compagnon. Door zijn verlaagde zwaartepunt biedt hij u extra stabiliteit wanneer u het nodig hebt, terwijl hij gemakkelijk met 1 hand opgevouwen kan worden wanneer u hem even niet nodig hebt.

Prijs: €305,-

Nummer 2
Dat de WheelzAhead Track 4.0 rollator als opvolger van de 3.0 zo populair is onder Amsterdammers kan haast niet meer verbazen. 14% kocht dan ook deze rollator van Nederlandse makelij.

Deze supercomplete all-round rollator is een hele goede reisrollator doordat hij tweemaal opgevouwen kan worden. Dit is ideaal voor vervoer in bijvoorbeeld tram of auto. De WheelzAhead wordt geleverd met veel extra's waardoor de prijs-kwaliteit verhouding moeilijk te evenaren is!

Prijs: €295,-

Nummer 3
De TOPRO Troja is een moderne rollator met de degelijkheid van een klassiek model. De opvolger van de TOPRO Troja Classic, die in 2010 nog in uitgeroepen werd tot 'Beste rollator' in VARA's Kassa rollatortest, complementeert dan ook onze top 3 van best verkochte rollators in Amsterdam (11%).

Met zijn stevige frame, makkelijk inklapmechanisme en soft-wielen die niet lek kunnen, is deze topper perfect voor gebruik in Amsterdam. Zijn kleine draaicirkel maakt hem ideaal voor gebruik in een drukke straat als het Rokin of Kalverstraat.

Prijs: €349,95,-

4 belangrijke rollator-eigenschappen om rekening mee te houden tijdens de aankoop:

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte rollator voor in de stad Amsterdam is het slim om met een paar kenmerken rekening te houden, zodat u een goede aankoop kunt doen. Omdat u in Amsterdam onder andere rekening moet houden met drukte, trottoirbanden, en het in- en uitstappen in het openbaar vervoer, geven wij u graag een aantal tips bij het zoeken naar een rollator die geschikt is:

Amsterdammertje                                                                   
 • Tip 1: Gewicht - weet wat u meedraagt
  Het gewicht van een rollator is een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer u een rollator aan gaat schaffen. Wanneer u intensief gebruik maakt van uw rollator zal u altijd een bepaald gewicht met u mee moeten dragen. Daarom is het slim om goed te letten op het gewicht van een rollator. Een mooie lichtgewicht rollator kan er voor zorgen dat u langer achter elkaar gebruik kunt maken van de voordelen van uw loophulpmiddel én dat het makkelijker te dragen is wanneer de situatie hier om vraagt.


Amsterdammertje        
 • Tip 2: Wendbaarheid - baan uzelf een weg door de drukte
  Een stad als Amsterdam brengt obstakels met zich mee; niet alleen een grote mensenmassa zoals in de Kalverstraat waar u soms doorheen moet slalommen, maar ook de nodige verkeerd geparkeerde fietsen en loszittende stoeptegels die ontweken moeten worden. Hierdoor is het verstandig om te kijken naar de wendbaarheid van een rollator. Een moderne, stijlvolle rollator met wielen die 180º kunnen draaien, ondersteunt u te allen tijde terwijl u wendbaar blijft.


Amsterdammertje        
 • Tip 3: Veilig stoepjes en andere obstakels nemen
  Eén van de grootste hindernissen tijdens het lopen in de stad zijn de stoepjes en andere opstekende objecten. Er zijn veel manieren om veilig een stoepje op en af te komen. Een goede trapdop is er één van. Hiermee kunt u gemakkelijk lage stoepjes pakken of de rollator naar achteren kantelen om hoge stoepjes te pakken. 


Amsterdammertje        
 • Tip 4: Compact inklappen - nooit een sta-in-de-weg
  Een goed inklapmechanisme is een groot voordeel voor een rollator. Steeds meer rollators kunnen zeer compact worden ingeklapt en de beste modellen kunnen ook nog eens met één hand worden ingeklapt. Dit kan zowel in de breedte als ook nog eens in de lengte voor een optimale compactheid. Zo kan u gemakkelijk de rollator meenemen op de verschillende tramlijnen die door Amsterdam lopen.


Algemene informatie over Amsterdam

Amsterdam is de officiële hoofdstad van Nederland. Met zijn 853.312 inwoners (peildatum april 2017 - cijfers afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek) is het ook de grootste gemeente van het land. De stad staat bekend om zijn vele grachten en aangrenzende, schitterende herenhuizen. Een overblijfsel uit de gloriedagen uit de Nederlandse geschiedenis, de Gouden eeuw, toen Amsterdam furore maakte als handelcentrum van de wereld.

Ook is de stad Amsterdam een grote trekpleister voor toeristen. Zo staat de stad bekend om zijn vele bekende musea, zoals het Rijksmuseum, het Vincent van Gogh museum, het Anne Frank-huis en de Hermitage.

Amsterdam kent een uitdagende infrastructuur. Door zijn grote oppervlakte moet u als rollator-gebruiker rekening houden met een groot scala aan vervoersmogelijkheden. Openbaar vervoer en de fiets spelen een grote rol in het Amsterdamse.
8.6 /10

Uw-Rollator.nl