U bent hier: » Opvouwbare rollators
opvouwbare-rollators-advies-kopen

Opvouwbare rollators: de ideale reisgenoot

Gaat u vaak op pad maar heeft u toch graag ondersteuning bij u? Dan is een rollator die makkelijk op te vouwen is echt iets voor u. Bijna alle rollators zijn op de een of andere manier wel in te klappen, maar bij sommige modellen is dit extra eenvoudig gemaakt, of extra compact. Wat voor opvouwbare rollator u ook zoekt: wij hebben alle geschikte modellen voor u op een rij gezet.


Onze bestverkochte opvouwbare rollators:

wheelzahead-track-4.0-opvouwbaar vermeiren-quava-opvouwbaar topro-odysse-opvouwbaar
                      
De WheelzAhead Track 4.0 is wat ons betreft dé opvouwbare rollator, omdat hij kwalitatief goed is én op twee manieren kan worden opgeklapt. Met slechts één hele simpele handeling kunt u de rollator al eenmal opvouwen. Vervolgens kan hij zonder schroeven of iets dergelijks los te moeten draaien nog eens extra worden opgevouwen. Zo kan de WheelzAhead overal mee naartoe. Hij is niet de allerlichtste rollator, maar gezien de kwaliteit en de bijgeleverde accessoires is dit wel een hele complete rollator. 

Prijs: €295,-


De Quava van Vermeiren doet niet veel onder voor de WheelzAhead qua mogelijkheden en accessoires, maar is kwalitatief wel van iets mindere kwaliteit. Dit is dan ook terug te zien in de prijs. De garantieperiode op deze rollator is dan ook een stuk korter. De rollator is eveneens dubbel in te klappen, maar kan bij inklappen niet in stand 1 blijven staan, wat de WheelzAhead wel kan. Over het algemeen dus een degelijke reisrollator, maar als u voor kwaliteit gaat kunt u beter voor onze nummer 1 of 3 gaan. 

Prijs: €198,96


De TOPRO Odysse is de Lamborghini onder de opvouwbare rollators. De Odysse is wat zwaarder, maar daardoor ook beter geschikt voor ruwer terrein. Hij is ontzettend goed van kwaliteit en de fabrikant biedt daarom maar liefst zeven jaar garantie. De Odysse wordt geleverd met een aantal standaard accessoires en is een van de meeste complete rollators. Het enige minpunt is wellicht de prijs; vandaar dat wij deze rollator niet op 1 maar op 3 hebben gezet. Gaat u echt voor kwaliteit en wilt u nog lang van uw opvouwbare rollator genieten? Kies dan toch voor de Topro Odysse!

Prijs: €429,95

Wat is belangrijk aan een opvouwbare rollator?

Hoe vaak en waar u de rollator gaat gebruiken bepaalt mee wat voor soort opvouwbare rollator voor u geschikt is. Naast de bovengenoemde top modellen zijn namelijk de meeste modellen sowieso eenmaal op te vouwen. Voor de meeste rollators betekent dit dat u ze in de breedte kunt inklappen. Sommige modellen kunnen daarna zelfstandig blijven staan, andere modellen kunnen dat niet. U kunt dus het beste een model kiezen wat aansluit bij uw dagelijkse bezigheden.

 

Opvouwbare rollator voor binnen

Ook voor binnenshuis zijn er rollators die opvouwbaar zijn. Deze rollators zijn speciaal gemaakt om binnenshuis te gebruiken en zijn daardoor ook extra makkelijk in te klappen, hoewel ze niet zo compact opvouwbaar zijn als de meer allround rollators. De meeste modellen hebben een simpel inklapsysteem. zoals de WheelzAhead Indoor. De meeste binnen modellen zijn echter niet bedoeld om zelfstandig te kunnen blijven staan. Het belangrijkste bij een binnen rollator is ook dat u bijvoorbeeld uw spullen kunt vervoeren met een dienblad.

 

Opvouwbare rollator voor buiten

De meeste rollators voor buiten zijn ook opvouwbaar. De echte buiten rollators hebben als voordeel dat ze banden hebben voor ruwer terrein. Zo kunt u echt elk terrein als ondergrond aan zonder dat uw rollator echt gaat trillen. Het nadeel is dat deze vaak iets zwaarder zijn dan bijvoorbeeld reis rollators. Hoewel ze dus inklapbaar zijn, zijn ze wel wat lastiger om bijvoorbeeld in de auto te tillen. Gaat u echter echt actief wandelen, dan zijn de unieke eigenschappen van een echte buitenrollator wellicht belangrijker voor u dan de inklapmogelijkheden van de rollator.

 

Hoe kiest u een model?

Wij geven u graag het beste advies mogelijk. Het is aan u om te bekijken waar uw grootste wensen liggen bij het kopen van een rollator:

  • Gebruikt u de rollator vaak op reis? Kies dan voor een dubbel opvouwbaar model

  • Gebruikt u de rollator binnen? Kies een model dat is voorzien van de accessoires die u wenst, inklapbaarheid is vaak minder

  • Gebruikt u een rollator op ruw terrein? Kies een model met goede banden voor buiten, meestal zijn deze modellen ook goed opvouwbaar.

 

Mocht u nog vragen hebben of advies willen van een van onze specialisten, neem dan contact op met onze klantenservice: mail naar info@uw-zorgspecialist.nl, bel tijdens kantooruren met 073 - 369 03 04 of chat met ons via de livechat rechts onderin!

 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl