U bent hier: » rollator in de auto doen

Rollator in de auto plaatsen
 


Wanneer u een rollator gebruikt is het vaak lastig om naar bepaalde plekken te gaan, laat staan er te komen.het plaatsen van de rollator in de auto kan een hele onderneming zijn. Alleen al het het zorgen dat de rollator genoeg ruimte is in de auto (denk daarbij aan het opklappen van stoelen of het uitruimen van de bagage bak), maar ook het inklappen en het plaatsen van de rollator achterin kan lastig zijn. Vaak is hier dan ook hulp van anderen voor nodig zijn. dan voelt u zich ook weer zo belast.

De tijd die je kwijt kan zijn, met alle benodigdheden die erbij komen kijken om de rollator mee te nemen, om bijvoorbeeld een klein uitstapje naar de fysio kan een hele uitdaging zijn. Kortom: een erg vervelende situatie.

Tips

  • Vraag uw partner of een buurtgenoot gerust om hulp. Het is helemaal niet erg dat u uw rollator niet in de achterbak kunt tillen. Een buitenstaander helpt juist graag een handje!

 

  • Let bij aankoop van een rollator goed op het gewicht ervan. Hoe lichter de rollator, hoe makkelijker deze mee te nemen is naar verschillende plekken.

  • Let ook op de opvouwbaarheid van de rollator. Als deze gemakkelijk op te vouwen is, dan kunt u deze zonder problemen in de achterbak plaatsen.

 

  • Daarnaast is het handig om te kijken naar de grootte van de rollator. Bent u veel op stap met de auto maar heeft u wel wat ondersteuning nodig bij het lopen? Dan voldoet een wat kleinere en simpelere rollator. Deze is gemakkelijk mee te nemen en neemt niet teveel ruimte in.

Met deze tips wordt een uitje een minder grote opgave, waar u meer van kunt genieten!

 

8.6 /10

Uw-Rollator.nl